Uvodni trijumf u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona (3:1) predstavlja najbolji dokaz odnosa kvaliteta između Partizana i Pjunika. Utisak je da su crno-beli za klasu bolji od jermenskog šampiona i da je njihov plasman u narednu rundu kvalifikacija jedini mogući ishod iz dvomeča sa timom iz Jerevana.

Činjenica je da izabranici Aleksandra Stanojevića nisu odigrali preterano dobar meč na ovosezonskom debiju pred svojim navijačima, ali je očigledno da su u osnovnim fudbalskim elementima mnogo bolji od igrača Pjunika. Kada je u pitanju prijem lopte, dugačak i kratak pas, zatim dribling i fizička konstitucija, crno-beli u odnosu na Jermence deluju dosta nadmoćno. Ipak, u par navrata bilo je vidljivo da Moreiri, Iliću i Tomiću nedostaju defanzivne karakteristike veznih igrača, zbog čega je odbrana crno-belih u pojedinim momentima bila pod dodatnim pritiskom.

– Jasno je da ćemo u revanšu pokušati da odigramo na sličan način. Naravno, biće određenih promena u taktičkom smislu. Nećemo igrati pred svojim navijačima, što znači da će moji igrači manje razmišljati o lepoti igre, a mnogo više o samom rezultatu – istakao je Stanojević koji se odmah osvrnuo na propuste njegovih fudbalera u prvom meču sa Pjunikom.

– Jermeni su nam pravili mnogo problema u fazi odbrane, naročito njihovim napadima kroz sredinu terena. Dobro znam da je, u odnosu na napad, mnogo lakše rešiti određene probleme u defanzivi, tako da sam siguran da ćemo u revanšu odigrati znatno bolje – zaključio je trener Partizana.

Marko Jovanović, štoper Partizana, kome bi ova sezona trebalo da bude takmičarska godina potpune afirmacije, smatra da je Partizan u prvom meču odigrao sasvim solidno.

– U odnosu na Pjunik, mi smo na početku sezone, tako da s obzirom na tu činjenicu, nismo odigrali loše. Mislim da smo u drugom poluvremenu delovali ubedljivije, zbog čega mi je krivo što nismo postigli još neki pogodak – sumirao je utiske mladi štoper.

Partizan će do revanš meča naredne nedelje morati da popravi određene elemente u igri, naročito u veznom redu. Crno-beli će već u petak saznati ko će im eventualno biti rival u trećem kolu kvalifikacija.

Žilina i Šerif merkaju crno-bele

Ukoliko prođu Pjunik, mogući rivali Partizana u narednoj rundi kvalifikacija mogli bi da budu Žilina, Šerif, Bate Borisov, Leh, Debrecin, Omonija iz Nikozije, AIK Bohemijans, Ekranes i Aktobe ili njihovi protivnici iz druge runde kvalifikacija. U poslednjoj rundi crno-beli bi eventualno mogli da se sastanu sa Bazelom, Anderlehtom, Kopenhagenom, Hapoelom ili Spartom.

Vardan Minasjan: Otkrili smo slabosti srpskog tima

– Partizan je stekao lepu prednost pred revanš. Mislim da smo otkrili slabosti srpskog tima, koje ćemo pokušati da iskoristimo na domaćem terenu. Imamo nedelju dana da se pripremimo za drugu utakmicu. Nadam se da ćemo iz dvomeča izaći kao pobednici – naveo je trener Pjunika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari