Vreme je za nove utakmice u Humskoj. Posle desetodnevnog takmičarskog predaha, ispunjenog samo treninzima, bez reprezentativaca iz srpskih i selekcija u okruženju, Partizanovi fudbaleri danas će opet na teren. Kako bi odigrali odloženu utakmicu osmine finala Kupa Srbije sa niželigaškom Slogom iz Petrovca na Mlavi, u kojoj bi sve osim domaćinove rutinske pobede bila prvoklasna senzacija.

Među starterima, a možda ni u protokolu susreta vrlo verovatno neće biti Danka Lazovića, jer je iskusni centarfor bio na gostovanju Grčkoj i vratio se u Beograd tek u noći između utorka i srede. Delimično ili u potpunosti obaveza bi mogli biti pošteđeni još neki preangažovani i umorni pojedinci, jer stručni štab crno-belih veruje i onima s manjom minutažom, rival nije iz kategorije teških, a sledi rasplet polusezone u domaćem prvenstvu. Ekipa trenera Marka Nikolića ima solidnu prednost u odnosu na Crvenu zvezdu (četiri boda) i Vojvodinu (6), ali i zahtevne duele s Napretkom, Novim Pazarom i Borcem pre odlaska na zimski raspust, pa bi bilo logično da deo “municije” bude sačuvan za važnije superligaške bitke. I oproštajne nastupe u Ligi Evrope, gde Saša Ilić i društvo nemaju nikakvih šansi za opstanak, ali mogu barem skupo da prodaju “kožu” Totenhemu i Asterasu.

Čukarički na Karaburmi

U drugoj, takođe odloženoj utakmici OFK Beograd će na Karaburmi dočekati gradskog rivala Čukarički, koji ih je na istom tom mestu deklasirao u nedavnom prvenstvenom meču (0:4). U slučaju nerešenog rezultata po isteku regularnog dela pobednik će biti rešen izvođenjem penala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari