Nešto ozbiljno ne štima u igri Crvene zvezde, koja ni posle dva kola ne liči na fudbal dovoljan za povratak šampionske titule u Ljutice Bogdana 1. Mane viđene u prvom poluvremenu kontroverzne pobede protiv OFK Beograda imale su reprizu protiv Metalca, s tom razlikom što su se crveno-beli na premijernom gostovanju u Gornjem Milanovcu probudili tek u finišu utakmice, tj prekasno da uzmu više od boda otresitom i opasnom povratniku u najviši rang takmičenja u remiju bez golova.

Metalac – Crvena zvezda 0:0

Stadion: FK Metalac. GLEDALACA: 3.000. SUDIJA: Vlado Glođović (Vrbas).

METALAC: Belić, Nikodijević, Otašević, Sedlar, Rnić, Bukorac, Ivanović (od 64. Luković), Dimitrijević, Mladenović, Merdović (od 62. Milovanović), Đenić 8od 84. Brkić).

CRVENA ZVEZDA: Kahriman, Cvetković (od 46. Petković), Jovanović, Mbođ, Ibanjez, Kovačević, Savićević Gavrić (od 46. Vered), Katai, Ristić (od 62. Jović), Parker.



Ponovo je četa Miodraga Božovića bila spora, inertna, nepovezana i jalova, bez pojedinaca koji bi pokrenuli “mašinu” u manevru. Ni kroz sredinu ni po krilima Beograđani nisu uspeli da se nametnu rivalu, inače poletnijem nego u visokom porazu od Partizana od pre nedelju dana. Pretili su lako uhvatljivim udarcima sa distance i čitljivim centaršutevima, bez prave ideje kako da probiju domaćinovu robusnu zadnju liniju, pojačanu brzonogim zadnjim beznim Bukorcem. Naročito u zalud protraćenom prvom poluvremenu i posebno po desnom boku, zbog čega su taj deo terena u nastavku pokrivali rezervisti Petković i Vered. Nenad Vanić, pak, nije čekao da se protivnik saplete o sopstvene noge već su ga njegovi baš motivisani puleni odmah napali. I zamalo poveli u 10. minutu, kada je prečka bila saveznik (u odsustvu, od puta na mundijalski žreb u Rusiji, umornog Rajkovića) prvog golmana Kahrimana, posle dalekometnog projektila Mladenovića.

Isti igrač pogodio je stativu umesto pobede i u 91. minutu, “revanširavši” se tako Zvezdinom štoperu Mbođu slićam promašen zicer 60 sekundi pre toga i sjajan šut mladog napadaća Jovića, koji je Metalčev čuvar mreže zaustavio efektnom paradom (81). Između toga, od pauze do završnice meča, crveno-beli su imali inicijativu bez efekta, a plavi je nagrizali povremenim kontranapadima.

Za pravičnu podelu plena na ravne časti.

Miodrag Božović: Nerešeno realno

– Normalno da nismo zadovoljni remijem. U drugom smo mogli da dobijemo i da izgubimo utakmicu… Nismo imali našu pas igru, nismo stvarali šanse… Mislim da je rezultat reaalan – objektivan je trener gostiju, čija procena kaže da će crveno-beli igrati kako on želi “za dve, tri godine”.

Nenad Vanić: Zaslužili bod

– Igrači Metalca su dali više od maksimuma i zaslužili su ovaj bod. Biće bolji kako bude odmicalo prvenstvo, a posle ovog bi trebalo da su shvatili da se mogu nositi sa najjačima – tvrdi šef struke gornjomilanovačke ekipe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari