Na krovu Marakane pronađena je bomba juče u prepodnevnim časovima, tokom redovne policijske kontrole, samo desetak sati uoči prvog meča prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope: Crvena zvezda – Kairat (Kazahstan). Ova informacija je brzo prostrujala Beogradom, a iako se u prvi mah sumnjalo i na mogući teroristički napad, ispostavilo se da je u pitanju ipak zarđala kašikara, koja je tu očigledno bila već izvesno vreme, pa je nejasno kako ranije nije primećena i uklonjena.

U Crvenoj zvezdi nisu želeli da komentarišu ovaj slučaj, poručivši da je to u nadležnosti policije. Iz MUP-a Srbije su potvrdili da su na stadionu „Rajko Mitić“ pronašli bombu i potom je odneli na bezbedno mesto zbog uništenja.

„Prilikom redovne kontradiverzione kontrole zbog utakmice, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu na stadionu „Rajko Mitić“ pronašli su zarđalu ručnu bombu. Eksplozivna naprava se nalazila na krovu iznad severoistočne tribine. Preneta je na bezbedno mesto, radi uništenja“, saopšteno je iz policije koja radi na rasvetljavanju ovog slučaja.

Na našem najvećem stadionu je na blagajni u kraćem period bila obustavljena prodaja karata, a po rečima jednog od radnika čula se detonacija, nalik topovskom udaru, koji se inače mogu čuti na svim utakmicama Crvene zvezde na domaćoj sceni. Dakle, istraga je u toku, a policija preduzima odgovarajuće mere u rasvetljavanju ovog slučaja, svakako veoma neprijatne uvertire pred Zvezdin povratak na evropsku scenu posle skoro dve godine, i to nakon jednogodišnje suspenzije zbog neizmirenih obaveza bivšim igračima i trenerima.

Skupština otkazana – nema kvoruma

Redovno zasedanje Skupštine FK Crvena zvezda je otkazano u poslednjem trenutku, ali ne kako se prvo mislilo zbog pronađene bombe na Marakani, već zbog nedostatka kvoruma! Sednica Skupština je trebalo da počne juče u 16 časova u Medija centru na Marakani, ali je nekoliko sati ranije bilo jasno da neće biti kvoruma, pa je usledilo otkazivanje, odnosno odlaganje. Skupština Crvene zvezde ima 150 članova, a za kvorum je neophodno više od polovine prisutnih na osnovu Statuta. Među članovima Skupštine je očigledno prisutno veliko nezadovoljstvo, pre svega zbog katastrofalnih rezultata prošle sezone, ali i nastavka agonije našeg najtrofejnijeg fudbalskog kluba.

U Zvezdi se rasipa novac

Pojedini članovi Skupštine Crvene zvezde bili su u šoku kada su u dobijenim materijalima, odnosno finansijskom izveštaju, videli da je gubitak u 2014. godini bio 7.740.000 evra! Prihodi su bili blizu 10 miliona evra, a rashodi više od 17! Ukupan dug na kraju prošle godine je bio zastrašujućih 51.730.819 evra! Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić je nedavno izjavio da je dug kluba smanjen za desetak miliona evra, pohvalivši se ujedno i obezbeđivanjem evropske licence. Međutim, u Crvenoj zvezdi se i dalje rasipa novac, što pokazuju nedopustivi rashodi, a veliki i izgleda nerešiv problem je i višak zaposlenih kojih je bar duplo više nego što je optimalno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari