Miholjsko leto pred kraj septembra kao da je posebno razgalilo Čačane koji će večeras prisustvovati duelu 7. kola Jelen Superlige između Borca i Crvene zvezde.

Biće to svojevrsna repriza duela iz kup takmičenja koji je odigran u sredu, kada su crveno-beli minimalcem (1:0) eliminisali „zebre“ iz najmasovnijeg nadmetanja. Partizan će imati produženi odmor s obzirom na to da je njegov meč sa OFK Beogradom odložen do daljeg zbog renoviranja travnate podloge na stadionu crno-belih. Planirana zamena domaćinstava zabranjena je od strane čelnika lige zbog same regularnosti takmičenja, ali i činjenice da je teren na stadionu Obilića u očajnom stanju.

Zvezda je u pomenutoj kup utakmici nastupila bez osmorice standardnih prvotimaca, što je bio delimičan razlog Borčeve solidne igre i njegove dve idealne šanse. Iz te perspektive Čačani gaje optimizam, koji u određenim segmentima i prelazi granice sportskog ukusa. Crveno-belima je još uvek u svežem sećanju poslednje gostovanje Napretku u Kruševcu kada su oštećeni za najmanje jedan penal.

– Primećujem da su u taboru domaćina osokoljeni i da su već upisali pobedu, međutim, to će morati da potvrde na terenu. Verujem da će moji igrači potvrditi da su najbolji u Srbiji. Mi smo kup meč u sredu odigrali bez osam startera, dok su oni bili lišeni četiri ili pet fudbalera iz prve postave. Želim da im poručim da mi nismo Zvezda iz Mokrog Luga već sa Marakane, klub ugleda, tradicije i miliona navijača – istakao je Nenad Lalatović.

Svestan je trener crveno-belih da su Beograđani poslednjih sezona imali problema na gostovanju u Čačku i da se pomalo pribojavaju nedavnog scenarija iz Kruševca.

– Znam da se u Čačku stalno mučimo i da igra nije na očekivanom nivou. Tradicija nije na našoj strani, ali ona i postoji da bi se rušila. Svakom meču pristupamo na isti način sa velikom željom da pokažemo da smo bolji i bez obzira na sastav Borca koji ima iskusne igrače i dobar kontranapad, verujem da smo kvalitetniji. Zacrtani cilj su tri boda i nećemo odustati u verovatno rovovskoj borbi – zaključio je trener Zvezde.

Renoviranje u toku

Renoviranje travnate podloge na stadionu Partizana u punom je jeku poslednjih desetak dana. Rok trajanja prethodnom „tepihu“ od četiri godine odavno je prošlo i zahvaljujući UEFA, izdvojena su sredstva od 140.000 evra kako bi nekadašnji „JNA“ bio osposobljen za naredne međunarodne mečeve crno-belih, ali i reprezentacije Srbije.

Crno-beli bez Drinčića?

Fudbaleri Partizana mogli bi da budu znatno oslabljeni na gostovanju Asterasu u drugom kolu Lige Evrope, zbog povrede Nikole Drinčića. Drinčić se povredio na utakmici sa Radničkim 1923, kada je dobio dva udarca u donji deo kičme i vrlo brzo je tražio zamenu. Crnogorski vezista od tada nije trenirao, a pod znakom pitanja je i njegovo igranje na meču protiv Mladosti tri dana kasnije. Miloš Ostojić moraće na operaciju zbog naprsnuća potkolenične kosti, koju je zaradio bez kontakta. Ostojić u ponedeljak putuje u Tursku, gde će mu pomoći stručnjaci sa klinike „Ažibadem”.

Avramovski na bolovanju

Daniel Avramovski bio je planiran da počne večerašnji meč. Makedonski reprezentativac najbliži je da zameni Nenada Milijaša u startnoj postavi, međutim, zbog obnovljene povrede mišića koju je zadobio nastupajući za selekciju svoje zemlje, moraće da pauzira najmanje dve nedelje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari