Najbolji poklon za Božić navijačima fudbaleri Čelsija podarili su za vreme „Boksing deja“. Dok gotovo svi fudbaleri u Evropi odmaraju, u Premijer ligi se uveliko igra.

U novogodišnjem paklenom rasporedu, sada već tradicionalno za Božić premijerligaši su u petak odigrali 18. kolo, na čijoj je uvertiri Čelsi rutinski preslišao Vest Hem (2:0), možda i najprijatnije iznenađenje ove sezone. Ako je verovati tradiciji „plavci“ bi već sada mogli da počnu sa proslavom nove titule, jer u prethodna tri navrata kada su za Božić bili prvi na tabeli podizali su šampionski pehar u maju.

Čelsi je tim sa najboljim statističkim parametrima u ligi (najviše datih, najmanje primljenih golova, najviše pobeda, najmanje poraza) i iz takve perspektive lako je preslišao Vest Hem. Kapiten Džon Teri načeo je komšije iz Londona u 31. minutu, Branislavu Ivanoviću nije dosuđen prekršaj u šesnaestercu na isteku prvog poluvremena, dok je Dijego Kosta u 62. minutu odličnim lažnjakom, a zatim šutem levicom postigao 13. pogodak u sezoni. Gosti su pogodili stativu pred kraj duela, ali je tada pobednik već bio poznat. Ivanović i Matić bili su standardno dobri u redovima Čelsija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari