Četvrti poraz Partizana ostavio je crno-bele zakucane za začelje C grupe Lige Evrope, sa samo jednim osvojenim bodom i datim golom u pet kola, ali od sinoćnjih 1:0 (0:0) na Totenhemovom Vajt Hart Lejnu ne mogu i ne treba da bride obrazi u svlačionici jedinog predstavnika Srbije u UEFA takmičenjima.


Gosti su odvažno ušli u meč, bez namere da se samo brane od favorizovanog domaćina. Nekompleksaški pristup rivalu ispraćen je ofanzivnom formacijom, sa dva napadača, i organizovanom igrom spuštenog „garda“, pa je Partizan u svakom pogledu bio egal s londonskim timom. Na momente i više od toga. Uz „specijalistu“ za duele s „pevcima” Grbića i u pravljenju akcija nenadmašnog kapitena S. Ilića, najzapaženiji Lazović i Škuletić imali su dovoljno finih šansi da donesu vođstvo ubrzanom „parnom valjku“, ali su zatajili u relaizaciji. Šut nije hteo ni Soldada i Lamelu, pa se u nastavku i bukvalno krenulo od nule.

Međutim, Ostrvljani su je ekspresno izbrisali. Soldado je na kraju jedne brze polukontre pogodio stativu, a Francuz Bendžamin Stambuli, bez bloka ispred sebe, natrčao na odbijenu loptu i smestio je u mrežu, pored istrčalog golmana Lukača, koji nije stigao na vreme da se vrati (49. minut). Mogao je Totenhem posle toga i do daleko ubedljivijeg slavlja, kao što je do samog kraja motivisani i agilni Partizan mogao makar do izjednačenja, ali do poslednjeg sudijskog zvižduka ređali su se samo promašaji i sjajne intervencije vratara na obe strane.

Englezi idu dalje u borbi za pehar LE, a Srbi u nove izazove u prvenstvu naše zemlje, do oproštajnog evropskog meča, 11. decembra s Asterasom u Beogradu.

Navijački skandal

Nedopustive scene na terenu u prvom poluvremenu. I nezamislive za Englesku, koja je davno stala na „rep” svojim huliganima. Četiri gledaoca nisu napadala igrače, skidala im dresove ili kapitenske trake, kako se to dešava u Srbiji, ali su nezvani gosti ušli s tribina među fudbalere i četiri puta prekinuli meč u prvom poluvremenu, a posle skandala u 41. minutu sudija je poslao ekipe na vanrednu pauzu, koja je prilično potrajala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari