Prvo skoči, pa reci hop. Ako bi se sudilo samo po očiglednoj razlici u kvalitetu, viđenoj u beogradskoj pobedi Partizana nad Dilom Gori (1:0), srpski prvak bi u večerašnjem revanšu sa najboljom gruzijskom ekipom trebalo samo da završi posao započet pre sedam dana. Ali, kako je u fudbalu sve moguće, a zaliha crno-belih nije velika, „parni valjak“ ne bi smeo da se kocka, potceni rivala i opusti se u drugih 90 minuta borbe za treći krug kvalifikacija za Ligu šampiona.


-Dobro se sećam dvomeča sa Dinamom iz Batumija, krajem devedesetih, kada su Gruzijci umalo u finišu revanš meča, na svom terenu, izborili produžetke. Zbog toga, ali i zato što danas stvarno svi igraju fudbal i mogu da iznenade favorite, ne bih se frljao jakim izjavama pred ovu utakmicu. Partizan je bolji, ima veće ime, trofejniju tradiciju i prednost iz prvog meča, ali sve to moramo još jednom da potvrdimo. Idemo na novu pobedu i to našim, ofanzivnim stilom – jasan je Saša Ilić, koji je i te 1998. bio kapiten crno-belih, s tim što 17 godina kasnije mečeve počinje sa klupe i priskače u pomoć mlađariji kada zagusti.

Iskusni Stefan Babović još je direktniji i samouvereniji u prognozama.

-Ne bežimo od toga da smo bolji od Dile Gori. Nije nam problem da glasno i jasno kažemo da idemo u Gruziju da ih još jednom dobijemo i odemo tamo gde nam je mesto. Iako je razlika iz prvog meča dovoljna mislim da bi nas još jedan gol na strani odveo dalje. Bilo da domaćin ponovo izabere ultradefanzivnu taktiku ili odluči da napadne našu polovinu terena verujem da će Partizan izaći kao dobitnik – neumoljiv je strelac jedinog pogotka u Humskoj.

I novajlija iz napadačke linije Oumaru Abubakar pršti od samopouzdanja.

-Moramo da igramo svoju igru, a ne da se prilagođavamo protivniku. Zapravo, uopšte ne zavisimo od njih. Nadam se, naravno, da će se otvoriti, jer su u minusu i nemaju šta da čekaju, što bi trebalo da nam otvori prostor na bokovima. Golom u ranoj fazi meča uzeli bismo kontrolu dešavanja na terenu i posle mirno priveli posao kraju – kamerunski centarfor misli da zna scenario meča u rodnom mestu čuvenog sovjetskog vođe Josifa Visarionoviča Staljina.

Kako bilo, crno-beli će ponovo igrati u formaciji 4-3-3 i u gotovo istom sastavu kao pred „grobarima“. Jedino što je omladinski reprezentativac Anrija Živković u međuvremenu iz startne jedanaestorke „izbacio“ Nikolu Ninkoviću, tj stao uz bok napadačima Valeriju Božinovu i Abubakaru, što bi oporavljeni brazilski štoper Fabrisio Dornelas mogao da uradi sa Lazarom Ćirkovićem u zadnjoj liniji.

STADION: „Tengiz Burjanadze“. KAPACITET: 5.000 mesta. SUDIJA: Daniel Stefaneski (Poljska).

DILA GORI: Ševčenko, Kurtsilava, Kvirkvelia, Popava, Palavandišvili, Razmagze, Huridze, Kvakhadze, Gvalija, Navalovski, Matsvladze, Trener Uča Sosijašvili.

PARTIZAN: Ž. Živković, Vulićević, Ćirković (Dornelas), Balažic, Petrović, Jevtović, Brašanac, Babović, A. Živković, Božinov, Abubakar. Trener Zoran Milinković.

Vučelić: Čist kriminal na Vračaru

Pre jučerašnjeg leta za Gruziju potpredsednik crno-belih zadužen za odnose sa medijima Milorad Vučelić žestoko je udario po Crvenoj zvezdi, zbog najblaže rečeno čudne nedeljne pobede večitog rivala protiv OFK Beograda. -Nisam mogao da shvatim one izjave Zvezdana Terzića (generalni direktor Zvezde, prim. aut), koji je garantovao da će uzeti titulu, ali sada mi je sve jasno. Ono što se desilo na Vračaru je čist kriminal i drastična krađa. Očekujem da FSS reaguje – ceni i zahteva funkcioner Partizana, koji je naravno negirao da se njegov klub ikada bavio istim rabotama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari