Samozadovoljstvo i optimizam fudbalera Partizan posle upoznavanja sa preskromnom Dilom Gori nije bio bez pokrića, jer je prvak Srbije dominaciju iz tih 90 minuta rutinski produžio na revanš sa najboljim timom Gruzije i novom, duplo većom pobedom – 2:0 (1:0) otišao u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. I, ako je suditi prema viđenom u ovom dvomeču, ima čemu da se nada u sudarima sa bivšim evropskim prvakom Steauom, bez obzira što je rumunski tim kudikamo veći, ozbiljniji, jači i kvalitetniji od preskočene prepreke iz rodnog grada čuvenog sovjetskog vođe Staljina.


Dila Gori – Partizan 0:2 (0:1)

STRELCI: Brašanac 37, Oumaru 64.

STADION: Tengiz Burjanadze. GLEDALACA: 5.000. SUDIJA: Daniel Rostkovski (Poljska). ŽUTI KARTONI: Balažic, Brašanac (Partizan).

DILA GORI: Ševčenko, Kurcilava, Kavkadze, Bagaev, Navalovski, Gvalia, Papava (od 46. Mašukov), Džaria, Iluridze (od 46. Kvirkvia), Marcvaladze, Modebadze.

PARTIZAN: Ž. Živković, Vulićević, Balažic, Ćirković, Ne. Petrović, Jevtović, Brašanac (od 79. Ilić), Babović, A. Živković, Božinov (od 68. Ninković), Oumaru (od 86. Šaponjić).



Kao u Beogradu lopta je od prvog minuta mnogo više bila u nogama Partizanovih fudbalera. Složeni u već promovisanu formaciju 4-3-3, sa samo jednom izmenom u startnih 11 u odnosu na 90 minuta u Humskoj (A. Živković u najisturenijoj liniji zamenio Ninkovića), izabranici Zorana Milinkovića su i u Goriju bili agresivniji, organizovaniji, ambiciozniji, tehnički superiorniji, ofanzivniji i konkretniji, dok su Uča Sosijašvili i njegovi puleni još jednom izabrali defanzivnu taktiku, s tim što su ovog puta češće kretali u kontranapade i spremno prihvatali povremena opuštanja u protivničkim redovima. Iz takvog odnosa snaga izrodio se gol Darka Brašanca u 37. minutu. Levi bek Nemanja Petrović se sa dva driblinga oslobodio čuvara i, u visini penaltika, doturio loptu kolegi iz veznog reda, a ovaj preciznim šutem pod prečku naplatio svoju odličnu rolu iz prošlog duela. Domaćin je uglavnom pretio „ćorcima“, mada je onaj u 44. minutu umalo pogodio „metu“. Modebadze je ostao sam posle kornera i bez oklevanja šutirao glavom, ali je samo okrznuo stativu (44).

U drugom poluvremenu ista slika. Za par klasa bolji gosti ranim drugim pogotkom definitivno su raspršili domaćinove iluzije o velikom preokretu. Oumaru Abubakar proćerdao je zicer šansu, a Dilin golman Ševčenko se proslavio malo pre toga, ali se ubrzo iskupio niskim udarcem levicom, s desne strane peterca u suprotni ugao, na savršen pas A. Živkovića (64). Mogao je Kamerunac još jednom da poentira, ali je taj njegov pokušaj za dlaku bio neprecizan (73), što nije pokvarilo ukupni utisak o dopadljivom fudbalu „parnog valjka“ na početku sezone.

Ne bi ga pokvarilo ni polovljenje jučerašnje pobede, da je Eristani umesto prečke pogodio mrežu (88), jer su crno-beli zaslužili megdan sa Steauom, koji počinje već sledeće sedmice u Bukureštu.

Nema para, nema prenosa

Pre par nedelja navijači Crvene zvezde (iz tehničkih razloga) nisu mogli da prate eliminaciju svojih ljubimaca od Kairata, u Kazahstanu, a juče su pristalice večitog ostale uskraćene za direktan prenos druge pobede svoje ekipe protiv Dile Gori. Menadžment Radio-televizije Srbije je tu odluku objasnio tri puta većom cenom signala iz Gruzije od one plaćene za preuzimanje signala iz Humske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari