Iako je danima najavljivana da će se dogoditi na tribinama, drama i to sportska viđena je pretežno na fudbalskom terenu Gradskog stadiona u Novom Pazaru. Prelepim pogotkom Nenada Milijaša iz slobodnog udarca u 17. minutu Crvena zvezda pokupila je čitav pazar u gradu kraj Jošanice, vredan nova tri boda, četrnaeste uzastopne pobede, a samim tim i liderskog mesta u domaćoj Jelen Superligi – 1:0 (1:0).


Novi Pazar – Crvena zvezda 0:1 (0:1)

Strelac: Milijaš 17.

Stadion: Gradski stadion. Gledalaca: 6.000. Sudija: Boško Jovanetić (Užice). Žuti kartoni: Selimović, Vuković (Novi Pazar), Kelhar, Petković, Mijailović (Crvena zvezda).

Novi Pazar: Šimić, Stevanović (od 14. Arifović), Otašević, Vuković, Đorđević, Mutavdžić, Pavlović, Obrovac, Kecap (od 68. Popović), Rusmir (od 46. Selimović), Arsenijević.

Crvena zvezda: Bajković, Petković, Pavićević, Kelhar, Mijailović, Kovačević, Milijaš (od 70. Gogić), Ninković, Lazović (od 87. Rakić), Pečnik (od 73. Kasalica), Mrđa.

 

Policija, redarske službe, FSS i uprava Novog Pazara zaslužili su prelaznu ocenu za organizaciju po opštim ocenama utakmice „visokog rizika“. Navijači Crvene zvezde ušli su u predviđeni „boks“ u uvodnim momentima utakmice, čime je izbegnut svaki kontakt sa domaćim pristalicama, koji su znatno ranije popunili veći deo tribina. Na izuzetno lošem terenu viđena je spora i uglavnom bezidejna igra oba rivala, u kojoj su se bolje snašli crveno-beli. Uvodnih pola sata pripali su gostima. Zvezda je došla do vođstva u 17. minutu nakon što je Milijaš iz slobodnjaka „kiflom“ pogodio levi gornji ugao gola, a sam pogodak paradom je ulepšao Šimić. Novi Pazar je došao do daha pred sam kraj prvog poluvremena, ali je do odlaska na veliki odmor konkretniju priliku imala Zvezda preko Mrđe. Crveno-beli su u nastavku zaigrali agresivnije i odlučnije. Težište igre pomerili su ka rivalskom golu. Lazović je dobio malo više prostora. Sa ojačanim veznim redom i samo jednim napadačem u liku Mrđe, crveno-beli su samo na momente uspevali da uspostave dominaciju na sredini terena. Takva slika viđena je u uvodnih dvadesetak minuta drugog poluvremena, kada je gost i mogao da potpuno utiša publiku. Arifović je u 58. minutu potpuno bespotrebno, doduše nehotično, zakačio po nogama Pečnika u šesnaestercu, sudija je opravdano dosudio penal, a junak utakmice protiv Čukaričkog lako je mogao da postane tragičar. Lazović je preuzeo odgovornost, ali je loše, sporo i nedovoljno precizno šutirao u donji desni ugao. Šimić ga je lako pročitao, što je bio signal domaćim navijačima da pobacaju delove svih mogućih rekvizita na teren. Usledila je pauza od nekoliko minuta, nakon koje je viđena bleda, tačnije siva slika bez tona i ritma na Gradskom stadionu. Domaćin je dugim loptama bunario, dok je Zvezda doborm defanzivom uglavnom preko Pavićevića i Kelhara „izbunarila“ važnu pobedu.

Ovacije Džajiću

Dragan Džajić, predsednik Crvene zvezde, doživeo je velike ovacije na Gradskom stadionu u momentu kada je četrdeset i pet minuta pre početka utakmice ušao u svečanu ložu. Time su ljubitelji fudbala u Novom Pazaru pokazali poštovanje prema najboljem srpskom fudbaleru svih vremena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari