Fudbaleri Vojvodine i Crvene zvezde odlično su startovali u novoj sezoni Jelen Superlige, ali će bar jedan od ova dva tima maksimalan rezultatski niz morati da prekine nakon derbija trećeg kola. Novosađani su pobedama protiv OFK Beograda i lučanske Mladosti potvrdili da je neuspeh u dvomeču sa slovačkim Trenčinom u kvalifikacijama za Ligu Evrope već arhiviran, a trener Zoran Marić priželjkuje da se serija pozitivnih rezultata nastavi i na „Karađorđu“.


– Naravno da ćemo ići na pobedu od početka, jer nemamo čega da se plašimo. U dobroj smo formi i svi igrači su zdravi. Neće nam biti lako, jer je i Zvezda u prva dva kola puno toga pokazala, pogotovo u ofanzivi. Međutim, igraćemo pred svojim navijačima, zbog čega verujem da možemo osvojiti sva tri boda. U zavisnosti od razvoja događaja na terenu možda ćemo na kraju biti zadovoljni i bodom, ali u utakmicu ulazimo za željom da pobedimo – jasan je Marić.

Uz beogradske crveno-bele samo još subotički Spartak nije primio gol u premijernih 180 minuta, s tim da je Zvezda trijumfe nad niškim Radničkim i Jagodinom upisala pred svojim navijačima. Trener Nenad Lalatović prvi put u sezoni najverovatnije će moći da računa na sve novajlije koje su stigle ovog leta na Marakanu, osim Mbođa, koji još nije u kombinaciji za tim, pošto su čelnici kluba isplatili zaostala dugovanja svim igračima sa spiska, kao i Spartaku, dok je Radu prema dogovoru uplaćena prva rata. Najbliži startnoj postavi su ofanzivni vezista Nenad Gavrić i defanzivac Bogdan Planić, ali Lalatović u svakom slučaju „lalama“ prepušta ulogu favorita.

– Očekuje nas lepa utakmica protiv jakog protivnika. Vojvodina je među dve ili tri najbolje ekipe u ligi i može svakog da pobedi. Očekujem lep ambijent i nadam se da će svi uživati u utakmici. Novosađani su možda blagi favoriti zbog prednosti domaćeg terena, ali to ne mora ništa da znači i moj tim ide na tri boda. Njihova ekipa je izuzetno kvalitetna, pravi spoj mladosti i iskustva, ali se nadamo da možemo srušiti tradiciju i slaviti posle tri neuspešna pokušaja u Novom Sadu. Gaćinović i Alivodić su najopasniji, ali mi imamo dva odlična beka, koji će verujem odigrati najbolju utakmicu – istakao je Lalatović, koji je potvrdio da se Savo Pavićević dobro oseća i da će biti spreman za meč.

Crvenu zvezdu će najverovatnije poslednji put ove sezone sa kapitenskom trakom na ruci predvoditi Nenad Milijaš, koji bi već u utorak trebalo da otputuje za Manisu i tamo potpiše ugovor sa turskim drugoligašem.

Nikolić na tribinama protiv Sremaca

Fudbaleri Partizana će prvi meč u novom šampionatu Srbije pred svojim navijačima odigrati u nedelju protiv Donjeg Srema, ali ih sa klupe neće predvoditi trener Marko Nikolić. Mladi stručnjak je suspendovan sa jedne utakmice, a moraće i da plati kaznu od 200.000 dinara, zbog isključenja u meču drugog kola protiv Radničkog u Nišu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari