Ni dva dana posle tesnog poraza u Genku, levi bek Partizana Vladimir Volkov ne može da se pomiri s time da su crno-beli od gotovog napravili veresiju u prvoj rundi borbe za plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona.



– Još me drži nervoza od utorka veče. Što više prolazi vreme to mi je sve žalije zbog tog nesrećnog poraza u Belgiji. Zaslužili smo najmanje remi, a kući smo doneli samo jedan gol na strani. Drugi žuti karton našeg igrača ih je vratio u život, a pad koncentracije u 93. minutu im doneo prednost pred revanš. Nije moralo tako biti – skrušeno konstatuje defanzivac prvaka Srbije.


Posle meča na Kristal areni, javnost u našoj zemlji požurila je da minimalizuje kvalitet najboljeg belgijskog tima.

– I pre ovih 90 minuta sam verovao da je Partizan bolji od Genka, a sada sam još ubeđeniji da je kvalitet na našoj strani. Samo, to ne znači osporavanje protivnika. Ne može se slučajno biti prvak belgijske lige, koja će sigurno s dobrim razlogom od sledeće sezone davati direktnog učesnika Lige šampiona. Utisak koji su stekli ljudi u našoj zemlji nije ništa drugo do kompliment Partizanovom fudbalu.

Fakti su, međutim, na strani Bufela, Ogunjimija, De Brujna i društva. Do sledeće srede oko 23 časa, nada se bivši prvotimac moldavskog Šerifa.

– Realni sam optimista. Očekujem još težu borbu s ekipom koja rivale najčešće lomi iz kontri i prekida, ali verujem da možemo proći dalje. Pod uslovom da ne izgorimo u „paklu“ koji spremaju naši navijači, hladnih glava uđemo u utakmicu i ne izgubimo strpljenje ako ne budemo vodili na poluvremenu. Ovo je prava prilika da vidimo jesmo li zreli za Ligu šampiona – zaključuje defanzivac „parnog valjka“, čiju probojnost, brzinu i centaršut vezni red još uvek ne koristi u dovoljnoj meri.

Belgijancima „frka“ od Humske

Volkov je od Lasla Koteleša, mađarskog golmana ispred mreže Genka, saznao da ni Belgijancima nije svejedno pred revanš 3. avgusta.

– Posle utakmice mi je poručio da imamo „odličan rezultat“, na šta sam mu gorko odgovorio da „su se provukli“. Koteleš zna pod kakvim su pritiskom rivalski igrači u Humskoj, pa mi je priznao da Belgijanci imaju malu „frku“ od atmosfere na našem stadionu – prenosi nam fudbaler crno-belih.

Karte od 500 do 5.000 dinara

Ulaznice za drugi susret Partizana i Genka, sledeće srede (20.45), mogu se kupiti od ponedeljka i to po cenama od 500 (Jug, Sever), 1.000 (bočni delovi Istoka i Zapada), 1.200 (centralni delovi Istoka i Zapada) i 5.000 dinara (lože).

Kleo: Moj Partizan može u LŠ

Gabrijel Kleverson Kleo u dresu Gvandžua golovima teroriše golmane u kineskom prvenstvu, ali je Brazilčevo srce izgleda ostalo u Partizanu, kojeg je prošlog leta uveo u Ligu šampiona. „Verujem da će „grobari“ uživati u novoj tituli i opet u Ligi šampiona. Mi smo izgubili prvi meč trećeg kola, ali smo bolji od Genka. Mi smo Partizan. Želim sve najbolje mojim prijateljima iz Partizana, njegovim navijačima i Srbiji. Ja sam uvek uz crno-bele i nikada neću zaboraviti taj klub“, poručio je ljubimac „Juga“, sa srpskim pasošem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari