Pored toga što nikada slabije plasirani nisu igrali jedni protiv drugih u 21. veku, Arsenal i Mančester junajted u problemu su i zbog povreda uoči subotnjeg duela 12. kola Premijer lige.

Za domaći tim neće igrati Teo Volkot zbog povrede prepone, neizvestan je i nastup Danijela Velbeka, a dobra vest za menadžera Arsena Vengera je da će na teren izaći Olivije Žiru. S druge strane, Luj van Gal, trener Junajteda, u nešto je lošijoj poziciji jer u timu sigurno neće biti Radamel Falkao, Dejli Blind i Džoni Evans, ali će na teren izaći Di Marija i De Hea iako su postojale velike šanse da i oni propuste derbi. Junajted ima bod manje od Arsenala, koji se nalazi na šestom mestu, i pobeda će podjednako značiti timovima jer će održati priključak za vodećima.

U Italiji će u nedelju biti u centru pažnje milanski derbi gde će sve oči biti uprte u novog trenera Intera Roberta Mančinija, koji će sa svojom ekipom gostovati Milanu. Fudbaler nero-azura Nemanja Vidić veruje u iskusnog stručnjaka i navodi da je Mančini dobro radio sa Sitijem u Premijer ligi, zbog čega smatra da će doći i dobri rezultati. Milan na tabeli uoči derbija zauzima sedmo, a Inter deveto mesto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari