Partizanovi fudbaleri nemaju vremena za duži takmičarski predah posle dobijenog derbija s Crvenom zvezdom. Nakon dvonedeljne pauze u prvenstvu, srpski viceprvak upao je u „mašinu“, koja će ga kao centrifuga vrteti na sve strane do sledećeg brejka u Jelen Super ligi, sredinom novembra.


Na svaka tri, četiri dana crno-beli će menjati protivnike i takmičenja, počev od preksutrašnjeg duela s Bešiktašem, u trećem kolu Lige Evrope.

– Biće naporno i teško izdržati još jedan, utakmicama nabijen, takmičarski mini ciklus, ali ne žalimo se. Sami smo hteli i zaslužili da igramo u Evropi. Važno je samo pravilno rasporediti fizičku i mentalnu energiju. Za sada uspevamo da u hodu „resetujemo“ tela i „naštelujemo“ glave tako da razmišljamo samo o prvoj sledećoj utakmici. Jedino na taj način možemo zadržati visok rezultatski nivo, koji držimo od početka sezone, mada je derbijevska pobeda posebna inspiracija – objašnjava Lazar Ćirković, standardan i vrlo pouzdan na mestu štopera, od debija u remiju s Totenhemom u LE.

Posle neočekivane podele „plena“ s Englezima i predvidljivog poraza od grčkog Asterasa, u neobično izjednačenoj I grupi, izabranici trenera Marka Nikolića će u četvrtak, protiv Bešiktaša u njihovoj Humskoj, možda rešavati svoju prolećnu sudbinu u LE.

– Samim plasmanom u neko evropsko takmičenje napravili smo veliku stvar. Ali, trudimo se da budemo ravnopravan učesnik LE i (is)koristimo prilike za korak više od pukog učešća. Prva sledeća je protiv jednog turskih velikana. Gosti su „papirnati“ favoriti, a gomilom kvalitetnih i skupih stranaca, ali protiv Totenhema smo pokazali da se nikoga ne plašimo. Posebno pred našim navijačima, koji ove sezone „dišu“ s nama – ne preti, ali obećava veliku borbu talentovani defanzivac.

Ulaznice od sutra na blagajnama

Karte za meč s Bešiktašem (četvrtak, 21.05), od danas se mogu kupiti i na blagajnama stadiona Partizana. I to po ceni od 800 (Jug, Sever), 1.200 (bočni delovi Istoka i Zapada) i 1.800 dinara (bočna mesta na Zapadu i Istoku).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari