Filipu Đuričiću izgleda prija pozajmica u Sautemptonu. Ako je suditi po njegove prve tri nedelje među „svecima“, vezista Benfike napravio je pravi izbor kada je ove zime iz nemačkog Majnca prešao u engleski klub, jer je od polovine februara bio „mirođija“ u skoro svakoj utakmici ekipe sa Sent Mirej stadiona.

Debitovao je u finišu susreta sa Vest Hemom, odigrao najveći deo derbija sa Liverpulom i duela sa Kristal Palasom, dao i namestio gol za mladi tim protiv Votforda u FA Kupu za fudbalere do 21. godine, a jedino je protiv Vest Bromvič Albiona ostao na klupi za rezerve.

I svaki put je ostavio dobar utisak, pa su ostrvski mediji i, naročito, trener Ronald Kuman, na čije je insistiranje napustio Bundesligu, puni hvale za Đuričićevu brzu adaptaciju na engleski fudbal, koji često ume da „proguta“ starije i bolje od njega. U fokusu je naročito bio posle poraza na Enfildu, kada su nad njim načinjena dva sporna faula u šesnaestercu Liverpula, što je bilo povod za masovnu polemiku.

– Ovde sam da bih sjajnom timu Sautemptona pomogao da uđe Ligu šampiona, a posle toga da ostanem koliko god to bude potrebno. Prezadovoljan sam svojim početkom u Engleskoj – rekao je nedavno Filip, koji najzad igra u kontinuitetu, što mu je nedostajalo od transfera iz holandskog Herenvena u Benfiku pre dva leta.

U celoj situaciji bi mogao da profitira i nacionalni tim, jer su selektoru Radovanu Ćurčiću pred gostovanje Portugalu 29. marta, u borbi za prvenstvo Evrope 2016. godine, potrebni igrači u dobroj formi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari