Trener Čelsija Žoze Murinjo još uvek ima ambiciju da postane prvi trener u istoriji koji je Ligu šampiona osvajao sa tri različita kluba, posle titula sa Portom i Interom.

Taj san nastaviće da živi u tekućoj sezoni ukoliko „plavci“ u večerašnjem revanšu osmine finala odbrane prednost gola u gostim sa puta u Istanbul (1:1), ali je to rezultat koji i Galatasaraju ostavlja izgledne šanse. Čelsi svakako ima više iskustva na međunarodnoj sceni od debitanta u nokaut fazi elitnog takmičenja, ali to mora dokazati i protiv turskog predstavnika s iskusnim Robertom Mančinijem na klupi i plejadom dokazanih igrača u polju.

Domaćin u susret na Stamford bridžu ulazi sa lošim učinkom za vikend u Premijer ligi posle poraza od Aston Vile, ali je i dalje na čelu tabele sa najvećim ambicijama za titulu. Zato će ulog u odmeravanju snaga sa Galatasarajem, osim plasmana u četvrtfinale, biti i popravljanje samopouzdanja pred nastavak borbe na dva fronta. Murinjo će kao i u prvom meču moći da se osloni samo na jednog srpskog reprezentativca, Branislava Ivanovića, dok Nemanja Matić nema pravo nastupa jer je ove sezone igrao Ligu šampiona za Benfiku.

S druge strane, Galatasaraj želi da prolazom u četvrtfinale dodatno opravda uloženi novac u iskusna pojačanja i tako učvrsti temelje pre naredne sezone za koje imaju sve veće apetite u Evropi. Mančini zna kako je igrati na Stamford bridžu i biti uspešan, s obzirom da je gostovao godinama sa Mančester sitijem, ali još veće iskustvo ima Didije Drogba, koji je plavi dres nosio osam sezona, pošto ga je Murinjo doveo u Premijer ligu. Zato će reprezentativac Obale Slonovače igrati sa pomešanim emocijama.

– Prvo sam bio srećan što igram protiv svog bivšeg kluba, protiv svojih prijatelja. Istovremeno, to će za mene biti specifičan momenat jer ne znam kako ću reagovati kad opet istrčim na Stamford bridž. Zabrinut sam, ali videćemo šta će se desiti i kako će me navijači prihvatiti – istakao je Drogba.

Drugi meč večeri, zahvaljujući ubedljivoj pobedi Reala u Gelzenkirhenu (6:1), neće imati nikakav rezultatski značaj. Karlo Ančeloti moći će u revanšu sa Šalkeom da malo promeša karte, pa je pitanje da li će dominantni trio iz prvog meča Ronaldo, Bejl i Benzema uopšte istrčati na teren. Real je dobio poslednjih 16 mečeva na svom terenu u svim takmičenjima, pa će i to sigurno biti tradicija koju će želeti da nastavi, ali i da uveća konto od čak 26 golova u Ligi šampiona ove sezone.

Šalke s druge strane ne bi smelo da potroši previše snage u poteri za nemogućom pobedom od pet golova razlike, već da se čuva za Bundesligu u kojoj juri drugo mesto i direktan plasman u Ligu šampiona.

– Želimo da se od Evrope oprostimo na visokom nivo jer nam poraz od 6:1 ne daje puno prostora za veru u prolaz dalje. Pozitivna atmosfera važna nam je za stabilnost kluba i samopouzdanje za borbu u Bundesligi – najavio je kapiten Šalkea Benedikt Hevedes.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari