Spektakularan kraj prelaznog roka u fudbalskoj Evropi, kakav dolikuje jednoj od najuzbudljivijih i najbogatijih letnjih „pijaca“ u poslednje vreme.

Jutro pre završetka kupoprodaje igrača jedan od najboljih centarfora sveta Radamel Falkao prešao je iz Monaka u Mančester junajted, čiji su vlasnici za njegovu pozajmicu izbrojali 10 miliona evra, uz godišnju platu od čak devet miliona istih novčanica za Kolumbijca i pravo otkupa njegovog ugovora za 55 miliona evra.

Nekadašnja prva golgeterska „violina“ madridskog Atletika posle oporavka od teške povrede kolena bio je „meta“ gotovo svih kontinentalnih klupskih velikana, ali je na opšte iznenađenje izabrao dres „crvenih đavola“ i pojačao već paklenu ofanzivnu liniju sa starosedeocima Englezom Vejnom Rinijem, Holanđaninom Robinom Van Persijem i Špancem Huanom Matom, koju je nedavno pojačao i Argentinac Di Marija, uzet od Real Madrida. U isto vreme trener Luj Van gal se odrekao Havijera Ernandeza Ćićarita, pustivši Španca na privremeni rad u Real Madrid, koji je takođe priželjkivao kolumbijskog „tigra“.

S Ostrva je stigla još jedna, nama u Srbiji posebno zanimljiva vest. Posle izjave trenera Manuela Pelegrinija da je za Matiju Nastasića najbolje da ode u sredinu gde će redovno igrati, jer je Mančester Siti nagomilao igrače na poziciji štopera „pola“ Premijer lige i Serije A se upustilo u trku za potpisom odličnog defanzivca iz Valjeva, ali je do zimske povrede i promene na mestu šefa stručnog štaba stalni starter u zadnjoj liniji „građana“ u dogovoru s klubom odbio ponude Vest Hema, Arsenala, Totenhema, Njukasla, Juventusa, Rome, Fiorentine… i odlučio da ostane na Etihadu. Najmanje do januara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari