Finale pre finala je floskula koja najbolje opisuje ono što će se večeras desiti na Alijanc areni kada se sudare Bajern i Barselona. Dva kluba koja su najviše prikazala u Ligi šampiona ove sezone boriće se najmanje 180 minuta za mesto u velikom finalu, a prvih sat i po vremena u Minhenu sigurno će biti pravi pokazatelj snage sastava koji su i pre početka takmičenja slovili za najveće favorite da 25. maja na Vembliju, po peti put u svojim istorijama, podignu pehar.

Bajern – Barselona 20.45

Stadion: Alijanc arena. Kapacitet: 71.137. Sudija: Viktor Kasaji (Mađarska).

Bajern: Nojer, Lam, Bujten, Dante, Alaba, Martinez, Švajnštajger, Roben, Miler, Riberi, Gomez.

Barselona: Valdes, Alveš, Pike, Bartra, Alba, Buskets, Ćavi, Inijesta, Pedro, Mesi, Sančez.

 

Barselona je prošle godine poražena od Čelsija u polufinalu, londonski klub je potom „uzeo meru“ i Bajernu u finalu, pa nema sumnje da će i Bavarci i Katalonci želeti da sada stignu do samog trona Starog kontinenta.

Bajern će u večerašnji duel morati bez svog najubojitijeg napadača Marija Mandžukića, koji je suspendovan zbog parnih kartona, ali se zato u sastav vraćaju Lam, Martinez i Švajnštajger, koji su za vikend pauzirali u domaćem prvenstvu, gde je već osvojena titula. Nemački predstavnik slavio je u 18 od 19 prethodnih mečeva u svim takmičenjima, a u prilog timu Jupa Hajnkesa ide i podatak da su samo jednom poražen od španskog predstavnika u poslednjih 20 odmeravanja snaga. Kada su u pitanju dueli sa Barselonom, Bajern je slavio u tri od šest mečeva, uz dva remija i samo jedan poraz, s tim da su neuspesi dolazili u mnogo bolnijim trenucima.

S druge strane, Tito Viljanova će najviše problema imati da sastavi zadnju liniju jer neće moći da računa na povređene Pujola i Maskerana, odnosno suspendovanog Adrijana. Zato je za očekivati da će mladi Bartra praviti društvo Pikeu u štoperskom redu. Ono što hrabri Barselonu je puna sprema najboljeg igrača Lionela Mesija nakon oporavka od povrede. Ono što Kataloncima ide u prilog je nesavladivost na tlu Nemačke u poslednjih osam mečeva, dok opominje nešto lošija forma u poslednje vreme na gostovanjima u svim takmičenjima, sa samo dva trijumfa, mada bi sigurno i remi bio zadovoljavajući rezultat na Alijanc areni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari