Sezona za crveno-bele počela je u dalekoj Letoniji, odakle su se vratili sa prednošću od 2:1 pred revanš sa tamošnjim vicešampionom Ventspilsom, ali i tovarom briga. Rastrzana igra tek na momente podsetila je na onu koju su fudbaleri Crvene zvezde pružali u prvoj polusezoni pod vođstvom Roberta Prosinečkog što će, ako ne bude bilo iznenađenja, biti dovoljno za prolaz u plej-of kvalifikacija Lige Evrope, ali ukoliko ne poprave pristup ne bi bilo iznenađenje da im ovo bude krajnji domet na međunarodnoj sceni u 2011.


Letonci su tokom prvog poluvremena imali čak 11 udaraca ka golu Bajkovića, a terensku inicijativu propustili su da krunišu vođstvom i u prvoj polovini nastavka. Odbrambeni bedem mora da očvrsne mada je, ruku na srce, gotovo neverovatno da ikada više nastupi u istom sastavu.

– Treba imati u vidu da je ovo nama prva, a njima dvadeseta utakmica u sezoni. Igrom ne možemo da budemo zadovoljni, ali ne treba dizati paniku. Najviše problema su nam zadavali njihovi visoki napadači, nismo to očekivali. Međutim, važno je da imamo odličan rezultat – istakao je Duško Tošić.

Ipak, kada protivnik toliko dominira terenom, ne može da bude kriva samo odbrana. U Zvezdi je zatajio vezni red, posebno kreator Evandro, koji je zamenjen u pauzi između dva dela. Nešto bolji bili su Dimitrijević i Lazović, ali ipak nedovoljno za tečnu igru na koju je armija navijača navikla prošlog proleća. Napadači su, statistički, odradili najbolji deo posla. Kaluđerović je iz dve dobre prilike jednom pogodio, a Mezenga je za desetak minuta na terenu potvrdio da može biti pravo pojačanje.

Revanš je zakazan za četvrtak od 20.30 na stadionu Crvene zvezde.

Brine disciplina

Trenera Crvene zvezde Roberta Prosinečkog pred revanš bi, pored loše igre, trebalo da zabrine i disciplina igrača. Njih petorica (Duško Tošić, Andrija Kaluđerović, Evandro, Nenad Kovačević, Kadu) dobili su žute kartone u Letoniji i moraju biti oprezni u četvrtak kako ne bi, u slučaju Zvezdinog nastavka evropskog putovanja, propustili prvi meč naredne runde.

Na revanš za 400 dinara

Karte za revanš meč između Crvene zvezde i Ventspilsa prodavaće se na blagajni stadiona u utorak i sredu od 10.00 do 17.00, kao i na dan utakmice do njenog početka (20.30). Cene ulaznica su 400 (Sever), 800 (Istok) i 1.000 (Zapad) dinara, a važe i sezonske karte.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari