Fudbaleri Barselone i Juventusa ostvarili su važne pobede u prvim susretima osmine finala Lige šampiona, a kako su Katalonci slavili na gostovanju Mančester sitiju (2:1) čudo bi trebalo da se desi da „građani“ uspeju da se iskupe u revanšu.

Stara dama je s druge strane istim rezultatom slavila pred svojim navijačima pa sa kakvim takvim kapitalom putuje u Nemačku, s tim da crno-belima neće biti lako jer je poznato da „milioneri“ igraju mnogo bolje na svom terenu. Ono što je zajedničko za oba meča su velike greške odbrambenih igrača koje su vrhunski napadači za tren oka pretvarali u gol šanse i upisivali se na semaforu.

Crnu seriju odbrambenih igrača otvorio je kapiten Mančester sitija Kompani koji je nespretnom intervencijom umesto da izbaci loptu iz svog kaznenog prostora asistirao Suarezu koji nije propustio da zatrese mrežu. Urugvajac je svoj drugi gol na meču postigao ušetavanjem iz drugog plana pored cele odbrane Sitija, sprovevši u mrežu loptu koja mu je na ivici peterca došla sa levog boka od asistenta Albe. Domaćin u Mančesteru je došao do daha tek u drugom poluvremenu kada su igrači Barselone spustili gas, što im se obilo o glavu. Domaći igrači su uzeli loptu na sredini terena, a onda je David Silva petom proigrao Aguera koji je izbegao uklizavanje Pikea i smanjio zaostatak (69). Na nesreću „građana“ Kliši je ubrzo dobio drugi žuti karton pa je španski predstavnik sa velikim kapitalom otišao sa Etihada, iako je Hart u finišu odbranio penal Mesiju.

Greške defanzivaca bile su kobne i u Torinu. Najpre je golman „milionera“ Vajdenfeler loše intervenisao na centaršut Morate, odbio loptu na nekoliko metara od sebe što je Tevezu bilo dovoljno da dovede Staru damu u vođstvo (13). Radost domaćina je kratko trajala jer se Kjelini okliznuo na tridesetak metara od svog gola, Rojs je pokupio loptu, došao do ivice šesnaesterca i matirao iskusnog Bufona. Ipak, crno-beli su sa prednošću otišli na odmor jer je cela zadnja linija Borusije zaboravila asistenta kod prvog gola na petercu, a Morata iskoristio ubacivanje Pogbe i samo namestio nogu, ali i ispostavilo se postavio konačan rezultat, iako je u drugom poluvremenu bilo izglednih prilika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari