Madriđani su izgleda bili u dosluhu sa Karlhajncom Ridleom, čuvenim nemačkim napadačem, koji je u Nionu izvlačio kuglice prilikom žreba parova polufinala Lige šampiona i Lige Evrope. Nemac će sigurno morati da plati kartu, bez rezervacije, na Kamp nou u prvom susretu 5. ili 6. maja, s obzirom da je Barseloni dodelio Bajern, uz revanš u Minhenu, dok će u prestonici Španije biti dočekan aplauzima kada Real u drugom susretu 12. ili 13. maja bude ugostio Juventus, pogotovo što će pobednik iz tog duela biti nominalni domaćin u finalu 6. juna u Berlinu. U izvlačenju parova Lige Evrope Napoli će u prvom susretu dočekati Dnjepar, kao i Sevilja Fiorentinu 7. maja, uzvratni susreti zakazani su sedam dana kasnije.

Kao da je naslućivao mogući epilog Pep Gvardiola je još u revanšu osmine finala protiv Mančester sitija iskoristio priliku da uživo u Barseloni pogleda majstorije svojih nekadašnjih igrača. Nije krio zadovoljstvo viđenim od strane pre svega Mesija za koga će u dvomeču polufinala morati da pronađe posebnu taktiku. Bajern će sigurno najviše nadanja polagati u čoveka koji je sa Barselonom u dva navrata osvojio Ligu šampiona, a za četiri sezone ukupno 13 trofeja. Bajern bi do prvog susreta trebalo da bude jači za Havija Martineza, Bastjana Švajnštajgera, možda i Arijana Robena, odnosno Franka Riberija. Barselona rezultatski dominira, ali ima dosta problema u poslednjoj liniji, naročito u kreaciji igre prilikom presinga rivalskog tima, što je stil igre koji neguje Bajern, zbog čega će biti favorit. Istu ulogu imaće Real, pogotovo što će se revanš igrati u Madridu. Ronaldo i saigrači imaće velike šanse da drugu godinu zaredom igraju u finalu Lige šampiona, a samim tim i da postanu prva ekipa posle Milana (1989, 1990) koja je odbranila naslov prvaka.

Kada je reč o redovnom kolu u pet najkvalitetnijih liga derbijima se mogu okarakterisati dueli Arsenala i Čelsija, Inetra i Rome, Torina i Juventusa, kao i Espanjola i Barselone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari