Portugalski stručnjak Žoze Murinjo definitivno je postao novi trener madridskog Reala, a ostalo je samo da se usaglase detalji oko isplate obeštećenja između „kraljevskog“ kluba i Intera. U razgovoru za španski „As“, Murinjo je prvi put govorio sa nove pozicije u svojoj karijeri.

– I pre utakmice sa Bajernom u finalu Lige šampiona znao sam da ću otići sa klupe Intera. Takvu sam odluku doneo, jer sam želeo da postanem trener Reala – rekao je Murinjo.

Specijalni je istakao da neće potrošiti mnogo novca na pojačanja, iako mu je nezvanično predsednik Reala Florentino Perez pripremio više od 100 miliona evra u te svrhe.

– Ne volim da trošim preveliki novac klubu u kome radim, ako to nije potrebno. Obožavam igrače starosti 33-34 godine jer oni ne donose obeštećenje i zaradu, ali mogu mnogo na terenu. Ako od njih dobijete 2-3 sezone, vrede svaku paru – dodao je Portugalac i naveo igrače koje bi želeo da vidi u svom novom timu.

– Želim tri ili četiri nova igrača, posebno one koji će biti ofanzivni po bokovima. Moguć je dolazak Ešlija Kola, puno cenim i Majkona, oni odgovaraju mojim kriterijumima. Igraćemo sa četvoricom igrača u odbrani, sa dva potpuno ofanzivna beka poput Kola i Majkona, trougao u sredini i sa tri napadača, gde moramo da pojačamo konkurenciju – jasan je Murinjo.

Trofejni stručnjak je odbacio spekulacije oko igrača za koje se pisalo da će se iz portugalske lige preseliti u Primeru.

– Koentrao iz Benfike ne dolazi, to je novi Marselo, a mi već imamo jednog koji se zove upravo tako i igra za Real. Što se tiče Di Marie, on je sjajan napadač, ali je igrao u manjoj ligi. Imam ozbiljnu dilemu da li može da igra na tom nivou i u Primeri ili Italiji. Da je jeftiniji, vredeo bi rizika, ovako, cena koju traže za njega iz Benfike je ogromna – istakao je novi trener Reala Žoze Murinjo.

Perez: Čekamo da završi godišnji odmor

Bez obzira na to što ugovor nije zvanično potpisan i Žoze Murinjo nije promovisan u prvog trenera, Florentino Perez potvrdio je da će Specijalni preuzeti Real Madrid.

– Čekamo Murinja da se vrati sa zasluženog godišnjeg odmora. U stalnom smo kontaktu i saradnja je dogovorena. Tada ćemo obaviti zvaničnu promociju i potpisivanje ugovora. Upoznati smo sa njegovim željama i već radimo na njihovom ispunjavanju – istakao je Perez.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari