Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dejan Stanković, kako i dolikuje, prvi se oglasio od članova nacionalnog tima posle smene selektora Radomira Antića. U izjavi za zvanični sajt Fudbalskog saveza Srbije Stanković je iskazao veliku zahvalnost Antiću za sve što je učinio dok je vodio „orlove“ kroz kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, na samom Mundijalu u Južnoj Africi ove godine, kao i na početku kvalifikacija za šampionat Evrope u Ukrajini i Poljskoj 2012. godine.

– Hvala Radomiru Antiću na svemu urađenom u prethodne dve godine. Upravo je taj period, za mene lično, najlepši u dosadašnjoj reprezentativnoj karijeri. Naravno, zahvaljujem se i ostalim članovima stručnog štaba na odličnim odnosima koje smo uvek imali – istakao je Stanković.

Kapiten „orlova“ napomenuo je da je Antić podigao svest kod igrača o značaju nastupa za nacionalni tim.

– Ono što je postigao svakako se ne može zaboraviti. Selektirao je fenomenalnu grupu ljudi i igrača i izražavam zadovoljstvo što smo bili u prilici da zajedno radimo u nacionalnom timu. Imali smo mnogo lepih i uspešnih trenutaka, a kao kapiten još jednom mu se zahvaljujem na saradnji – rekao je Stanković i odmah istakao da se nada dobrim rezultatima i sa novim selektorom Vladimirom Petrovićem Pižonom.

– Petrovića zaista veoma dobro poznajem, jer mi je bio trener u mlađim kategorijama Crvene zvezde, a i uveo me je u prvi tim. Pred svima nama u reprezentaciji je doba velikih iskušenja. Cilj je jasan, plasman na Evropsko prvenstvo 2012. godine. Posle svega, ostaje nam da se odmah koncentrišemo na rad, igru i rezultate – zaključio je kapiten reprezentacije Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari