Ako je verovati rečima ministra unutrašnjih poslova u Vladi Srbije Nebojše Stefanovića država je ovog puta stvarno rešila da zavuče ruku u domaće fudbalsko osinje gnezdo. Tako što će – nadajmo se samo za početak – do kraja istražiti ozbiljne sumnje u regularnost pojedinih mečeva u uvodnim kolima tekuće Superlige, čiji su tok i epilog opasno ustalasali (ne samo sportsku) javnost u zemlji, skoro oguglalu na različite ružne vesti iz fudbala, ogrezlog u kriminalu, nasilju i partijskom mešanju.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }


– Policija nastavlja istragu o više utakmica fudbalskog prvenstva u Srbiji čija je regularnost sporna, a naredne nedelje biće ispitani i predsednici fudbalskih klubova, kao i igrači. U sledeće dve nedelje očekujemo više detalja u ovoj istrazi – otkrio je Stefanović novinarima u Centru za vodene sportove na prestoničkom kupalištu Adi Ciganliji, gde je juče održana pokazna vežba Prvog ronilačkog centra Žandarmerije.

Ministar unutrašnjih poslova je obnarodovao je istom prilikom i da su prošle sedmice pregledani dokumentacija i obavljeni razgovori sa predsednicima Zajednice prvoligaša i Fudbalskog saveza Srbije, ali je prećutao o koja se to „dva, tri meča radi“. Poznato je, međutim, da su medijsku prašinu podigli kontroverzan preokret i pobeda Crvene zvezde u duelu sa OFK Beogradom i ubedljiv trijumf Partizana nad Metalcem u prvom kolu. Prvi zbog navodnih pretnji saradnika generalnog direktora crveno-belih Zvezdana Terzića protivničkim igračima na poluvremenu, a drugi zbog ranije poznatih previše bliskih čelnika dva kluba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari