Dan posle Zvezdinog saopštenja i tvrdnji crveno-belih da ih je „sudija brutalno pokrao“ u 138. večitom derbiju, a predsednik nacionalnog Saveza Tomislav Karadžić, inače nekadašnji prvi čovek Partizana, im „oteo titulu“ i „poklonio je Partizanu“, oglasio se i klub iz Humske.


„Pred očima milionskog auditorijuma pokazali smo da smo neuporedivo kvalitetniji, fudbalski obučeniji i obrazovaniji i drugi put u sezoni pobedili večitog rivala. Odakle Vam drskost da potcenjujete pamet građana Srbije koji su u direktnom TV prenosu videli i prepoznali potpunu igračku inferiornost vašeg tima? Vi, gospodo iz FK Crvena zvezda, kažete da ste „brutalno pokradeni“. I jeste, ali od strane vaših fudbalera koji za 95 minuta utakmice nisu bili sposobni i spremni da upute barem jedan udarac u okvir gola. Kako ste očekivali da pobedite? Da li je trebalo da čelnici FSS, sudije, navijači, umesto vaših igrača, šutiraju na gol Partizana? Da li ste očekivali da padanjem u šesnaestercu i simuliranjem prekršaja pobedite u derbiju? Možda se poneka utakmica i može tako dobiti, ali se prvenstvo tako ne može osvojiti, osim ako ne ostvarite svoj cilj i dekretom postavite sve čelnike i funkcionere FSS i Zajednice superligaša. Subotnja utakmica jeste bila neregularna jer je Partizan imao igrača više – golmana Mladena Božovića koji je potpuno nepotrebno i suvišno boravio na terenu“ – stoji između ostalog u pisanom obraćanju javnosti crno-belih.

Ljude iz Partizana naročito je iziritiralo komšijsko poistovećivanje sa Srbijom i srpskim narodom u, više puta ovog proleća u Ljutice Bogdana izrečenoj, tezi – Zvezda je Srbija.

„Ljudi iz Crvene zvezde su svoju višemesečnu propagandu zaokružili prizemnim i primitivnim šovinizmom. Promovisali su novu ideologiju – sportski nacional-socijalizam. Sve građane Srbije podelili su u dva tabora – na one koji su srpske nacionalnosti i navijaju za Crvenu zvezdu i na one koji ne ispunjavaju te uslove. Ti drugi su, po njima, bića niže vrednosti. Mi smo i dalje, i pored lavine uvreda i patoloških manifestacija mržnje, spremni da sa Crvenom zvezdom sarađujemo na razvoju srpskog fudbala. Odluka je, gospodo, na vama“ – poručuju iz Partizana.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari