Samo 18 sati pre početka revanš utakmice prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, fudbaleri Crvene zvezde će doputovati u Almati, gde će sutra odigrati uzvratni meč sa Kairatom u dalekom Kazahstanu (Arenasport 1). Kairat je u Beogradu priredio senzaciju, pobedivši sa 2:0 i uoči meča na svom terenu ima veliku prednost. Trener crveno-belih Miodrag Božović je izjavio da su šanse njegovog tima za prolaz u narednu rundu sada mnogo manje, ali i da još nije sve gotovo.

– U Almati stižemo u sredu u deset sati uveče po našem vremenu, odnosno u dva sata posle ponoći po lokalnom. Dakle, neće biti večernjeg treninga, nego ćemo pravo u hotel na spavanje, pa potom odmorni na utakmicu. Dug put nije problem, pa i ekipa Kairata je isto tako dugo putovala do Beograda. Imao sam slična iskustva tokom osmogodišnjeg rada u Rusiji, jer se recimo iz Moskve do Vladivostoka leti oko 11 sati. Odlazimo u Kazahstan da ostavimo mnogo bolji utisak nego u Beogradu. Iako smo imali igrača manje, u prvom susretu smo imali veći posed lopte (57:43), dobili više duela, a čak se i u našim medijima malo pominjalo da je Kairat poveo iz čistog ofsajda. Na Marakani nismo videlu realnu snagu protivnika, ali ni kolika je stvarno naša nemoć. Ispalo je tako kao da su nas razbili, ali ja i dalje verujem da uz malo sreće možemo da napravimo iznenađenje u Kazahstanu – rekao je Božović.

Zvezdin iskusni vezista Aleksandar Katai nije bio mnogo pričljiv, ali je obećao da će fudbaleri vicešampiona Srbije u Kazahstanu pružiti maksimum.

– Želimo pozitivan rezultat i svi verujemo da je veliki preokret moguć – optimista je Katai.

U Beograd je kasno sinoć stigao Argentinac Luis Ibanjez. Bivši levi bek zagrebačkog Dinama je juče potpisao trogodišnji ugovor sa crveno-belima, a na Marakani će zvanično biti predstavljen posle povratka ekipe iz Kazahstana.

– Ibanjez je kvalitetan igrač i biće svakako pojačanje – zaključio je Miodrag Božović.

Mladenović direktor Omladinske škole

Bivši fudbaler Crvene zvezde i nekadašnji reprezentativac, Dragan Mladenović novi je direktor Omladinske škole Crvene zvezde. Dosadašnjem direktoru Srđanu Vasiljeviću je istekao ugovor, a uprkos protivljenju veterana, na kraju je odlučeno da šansu dobije Mladenović, za koga su bili i predstavnici uticajnih Zvezdinih „delija“.

Vladimir Petrović trener OFK Beograda

Četvrta Zvezdina fudbalska „zvezda“, Vladimir Petrović Pižon prihvatio je da bude trener OFK Beograda, nakon što je Dejan Đurđević odlučio da trenersku karijeru nastavi u Uzbekistanu. Petrović je stručni koordinator u Crvenoj zvezdi, a bio je i kandidat za direktora Omladinske škole, ali je naposletku ipak odlučio da kao iskusan fudbalski stručnjak pomogne „romantičarima“ sa Karaburme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari