Posle loše igre i sudijske nepravde u Kruševcu, gde je od planirana tri uzet samo jedan bod, fudbaleri Crvene zvezde imaće prilike u subotu da uvere svoje navijače da je Napredak bio samo loš dan i ništa više. Na Marakanu dolazi tradicionalno neugodni Novi Pazar (18.00, TV Prva), koji je poslednjih dana bio u epicentru zbog navodnog dolaska Blaža Sliškovića, koji je na klupi trebalo da zameni Dragana Kanatlarovskog.


U Zvezdi se nadaju da mogu ponoviti partiju iz jesenjeg dela prošle sezone kada su Novopazarce ispratili sa „petardom“ (5:1). Nenad Lalatović nikako više ne bi smeo da dozvoli onako neprimereno ponašanje iz Kruševca, bez obzira na pretrpljene provokacije sa tribina.

– Priznajem da sam napravio ispad, ali bio sam isprovociran. Pogodili su me upaljačem u glavu i pljuvali, vređali su mi decu… A kada osetite miris piva, ne možete da se iskontrolišete. Još kada ti sudija nije svirao dva penala, koje sam ja video sa 65 metara, a on nije sa dva metra – pokušao je Lalatović da barem delimično obrazloži ispad.

Novi Pazar dolazi u goste posle dva vezana poraza. Meč će propustiti kapiten Nikola Mijailović, koji je u Kruševcu zaradio crveni karton. Njega bi trebalo da zameni Nikola Antić, koji je protiv Spartaka u Moskvi pokazao zavidan kvalitet. Miloš Bosančić, mogao bi da počne meč u startnoj postavi, baš kao i štoper Bogdan Planić, koji će biti pod posebnim pritiskom, jer Zvezdin golman Predrag Rajković u prvih pet kola nije primio gol, a posebnu zahvalnost duguje štoperskom tandemu Pavićević – Lazić.

Terziću preti šest meseci suspenzije

Disciplinska komisija FSS pokrenula je postupak protiv Zvezdana Terzića v.d. generalnog sekretara Crvene zvezde, zbog incidenta u Kruševcu, kada je posle meča sa Napretkom upao u svlačionicu sudija isprovociran velikim previdom sudije Santrača, koji nije dosudio očigledan penal posle prekršaja nad Lukom Jovićem. Terzić bi mogao da prođe sa novčanom kaznom ili suspenzijom od šest meseci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari