Crvena zvezda – Kairat 0:2 (0:1)



Gohou 45, Kuantajev 64



Stadion: Rajko Mitić. Gledalaca: 20.000. Sudija: Bartoš Frankovski (Poljska). Žuti kartoni: Katai (Crvena zvezda), Marković, Gohou (Kairat). Crveni karton: Pavićević (Crvena zvezda).



Crvena zvezda: Rajković, Cvetković (od 60. Jović), Pavićević, Rendulić, Anđelković, Kovačević (od 5. Jovanović), Savićević, Vered, Katai (od 77. Ristić), Parker, Orlandić.



Kairat: Plotnikov, Kuantajev, Soareš, Marković, Lunin, Gurman, Kuat (od 85. Kukejev), Islamkhan (od 62. Seržinjo), Isael (od 81. Darabaev), Rijera, Gohou.


Fudbaleri Crvene zvezde vratili su se na međunarodnu scenu posle jednogodišnje suspenzije, ali im taj meč neće ostati u lepom sećanju jer je anonimni kazahstanski rival slavio u Beogradu sa ogromnih 2:0 (1:0). Istina, domaćin je na stadionu “Rajko Mitić” ostao sa igračem manje već u drugom minutu posle direktnog crvenog kartona Pavićevića, ali to, kao ni činjenica da su tek izašli iz pripremnog perioda, ne bi smeli da budu izgovor za igru prikazanu na svom terenu. Kao ni to što je napadač Kajrata Gohou u 45. minutu bio u ofsajdu posle ubacivanja sa boka i lepog gola makazicama.

Gosti su i pre vodećeg gola i posle njega imali inicijativu, pretili su počev od sedmog minuta, a samo je golman Rajković bio zaslužan za sprečavanje dupliranja prednosti. Ipak, najbolji omladinski čuvar mreže sveta nije uspeo da odbrani gol u 64. minutu kada je dobra i brza akcija Kairata okončana golom. Međutim, sastav iz Kazahstana se ni tu nije zadovoljio, nastavio je da atakuje, često i u izglednim prilikama za gol kakva je bila “jedan na jedan” u 76. minutu kada je Rajković opet izašao kao pobednik.

Da Zvezdin problem bude veći, s druge strane terena se nije dešavalo skoro ništa, pa ostaje da crveno-beli najpre unaprede igru, a tek onda da veruju u nadoknadu dva gola minusa i prolazak u narednu fazu.

Bomba na krovu “Marakane”

Prilikom redovnog pregleda kontradiverzione jedinice MUP pred sinoćnji meč kvalifikacija Lige Evrope pronađena je zarđala ručna bomba na krovu stadiona “Rajko Mitić”. Kako je saopšteno iz policije, bomba nije imala upaljač i preneta je na bezbednu lokaciju radi uništenja.

Čukarički slavio u gostima, Vojvodini remi

Fudbaleri Čukaričkog napravili su veliki korak u debitantskom meču na evropskoj sceni i to trijumfom na gostovanju Domzalama sa 1:0, za mirniji revanš na svom terenu. Dobar rezultat pred revanš ima i Vojvodina koja je odigrala bez golova na terenu MTK u Budimpešti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari