Remijem s favoritom C grupe Totenhemom, na početku Lige Evrope, fudbaleri Partizana raspalili su maštu svojih navijača, ali su ih potonji porazi od Asterasa i Bešiktaša spustili na zemlju, pa im sutrašnje gostovanje u Londonu dođe samo kao nagrada za lepu rezultatsku jesen na srpskoj sceni, u nikada goroj finansijskoj, organizacionoj i svakoj drugoj situaciji u klubu. Ili, čak, kao ekskluzivna predigra za takmičarski važnije gostovanje Novom Pazaru, u 14. kolu domaćeg prvenstva.


– S obzirom na to da se iz Londona vraćamo u petak, a već u subotu idemo za Pazar, do koga nas čeka četiri do pet sati vožnje, moramo da nađemo dobitnu kombinaciju i kompromis između dve činjenice. Da neke igrače osvežimo i odmorimo, a s druge strane da se ne igramo sa renomeom kluba. Očekujem utakmicu sličnu prvoj. Ne verujem da će Totenhem nešto mnogo promeniti. Biće motivisani da nam pokažu da remi u prvom meču nije realan odnos snaga, a mi želimo da ponovimo nešto slično u njihovoj kući. Hoćemo to da pokažemo u „kolevci fudbala“ i u ambijentu koji može da bude inspirativan za naše igrače – izjavio je pre današnjeg puta trener crno-belih Marko Nikolić, „alergičan“ na čestitke za izvesno osvajanje tzv. jesenje titule.

– Na moralnom planu znači nam što smo trenutno prvi, ali se za jesenju titulu ne dobija pehar i ta titula ne vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Do kraja je ostalo 17 kola, što znači da nismo ni na pola puta. Međutim, imamo pravo da budemo delimično zadovoljni dosadašnjim učinkom, za koji su najzaslužniji igrači – kaže šef struke Partizana, uz pohvale (dan posle novog sastanka igrača s upravom povodom novog zastoja u isplatama) ekipi „jer se izdigla iznad situacije“ i posebne komplimente Nikoli Ninkoviću i Saši Markoviću, za partiju i zalaganje u nedavnoj pobedi nad Napretkom.

Nismo antisemite

Marko Nikolić tvrdi da ima(ju) spremne odgovore na eventualna pitanja engleskih novinara o antisemitskoj paroli na račun jevrejske uprave Totenhema iz prvog meča, zbog čega je Partizan dobio i odradio kaznu.

– Bespredmetno je pričati o tome, jer svi koji živite ovde znate duh našeg jezika i koliko je ta parola bila nespretno napisana. Antisemitizam nije u duhu naše tradicije. Uostalom, nijedna od ekipa koje su gostovale ovde se nije žalio na gostoprimstvo i organizaciju meča.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari