Mladi napadač Crvene zvezde Luka Jović svakako zaslužuje podršku, uprkos tome što je na nedavnom večitom derbiju postao tragičar zbog dve neiskorišćene kolosalne šanse u prvom poluvremenu.

Partizan je kao domaćin zabeležio minimalnu i vrednu pobedu, a Jović se našao na žestokom medijskom udaru, iako će ovaj, još uvek dečak, uskoro napuniti tek 17 godina. Nedavno je ugledni britanski dnevnik „Gardijan“ Jovića uvrstio među 40 najvećih talenata svetskog fudbala, pa bismo i u Srbiji mogli sa mnogo više poštovanja da se odnosimo prema ovom fudbalskom biseru koji tek treba da se bruši.

Luka Jović je rođen 23. decembra 1997. godine u Bijeljini, odakle je i drugi Zvezdi talentovani omladinac, 18-godišnji Mihailo Ristić, koji je takođe debitovao u večitom derbiju. Oslanjanje na mlade snage iz sopstvene omladinske škole, što pored trenera Nenada Lalatovića sve više ističe i prvi operativac kluba Zvezdan Terzić, pogotovo posle neuspeha u derbiju, svakako jeste dobro za budućnost kluba, pod uslovom da se ova talentovana deca ne prodaju prerano i pošto-poto, jer to može da bude pogubno i za Crvenu zvezdu, ali i za njih same. Primer, takođe veoma talentovanog, Filipa Jankovića predstavlja ozbiljno upozorenje da mora da se uči na greškama, i to pre svega svojim. Od prošle godine o daljoj karijeri Luke Jovića brine i poznati menadžer u evropskim okvirima Falji Ramadani, pa je i sa te strane pod dodatnim pritiskom.

Inače, Luka Jović je za Danas kazao da u dogovoru s predstavnicima kluba ne sme da daje izjave, a posle derbija se samo kratko oglasio i naglasio da je praktično sagoreo u ogromnoj želji, kao i da je hteo da učini sve najbolje. Međutim, vreme je njegov saveznik i od Jovića se tek očekuje da u velikoj meri iskaže nesporni raskošan talenat, zbog čega je već sada pod lupom velikih evropskih klubova.

U Zvezdinoj omladinskoj školi, koju vodi Srđan Vasiljević, kao i u drugim segmentima klupskog delovanja ima pregršt problema, čije se rešavanje odlaže, a to se, kao ove sezone, odražava i na slabije rezultate mlađih kategorija. Međutim, ako iz škole godišnje bude izlazilo po nekoliko budućih prvotimaca, onda će to svakako biti pun pogodak. U klupskoj strategiji donedavnog predsednika Crvene zvezde Dragana Džajića, razvoj omladinske škole je bio među prioritetima, a tako bi trebalo i da ostane, bez obzira na promene u rukovodstvu, koje su na Marakani učestale u poslednje vreme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari