Crvena zvezda je juče dobila još jedno pojačanje za narednu sezonu, jer je trogodišnji ugovor sa crveno-belima potpisao Portugalac Hugo Vieria (27), doskorašnji napadačruskog Torpeda iz Moskve. Vieria može da igra na svim pozicijama u napadu, a na Marakanu je stigao na preporuku našeg reprezentativca Nemanje Matića, koji je ostavio dubok trag u Benfiki iz Lisabona.

– Došao sam u veliki klub za koji se zna u celom svetu. Verujem da je ovo veliki i značajan korak u mojoj daljoj karijeri – rekao je Vieria.

Međutim, Vieria nema pravo nastupa za naš najtrofejniji fudbalski klub u sutrašnjem meču prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Kairata iz Kazahstana, kao ni drugi novajlija, Brazilac Bruno Matos, koji je stigao iz Novog Pazara. Pored odbrambenog igrača Zorana Rendulića, za rani start u Evropi, vicešampion Srbije od novajlija na raspolaganju ima samo još Izraelca Idana Vereda (26), desnog spoljnjeg igrača, mada on može da igra i po levoj strani. Sportski direktor Blažo Raosavljevićizjavio je da više neće biti dovođenja igrača, pogotovo ne iz domaće lige. On je dodao da je za Crvenu zvezdu praktično završen prelazni rok kada je rečo dolascima, ali da sada slede odlasci prekobrojnih i onih fudbalera za koje stignu dobre ponude.

Na Marakani se uvukao strah pred prvi duel sa Kairatom, pošto izuzev Rendulića i Vereda, Crvena zvezda mora da se osloni na slabašni igrački potencijal iz, rezultatski, katastrofalne, prošle sezone. Tokom letnjih priprema u Sloveniji su ostvareni dobri rezultati, ali pravi ispit sa novim trenerom Miodragom Grofom Božovićem tek sledi u odmeravanju snaga sa Kairatom, rivalom koga je Zvezda pre 13 godina lako izbacila iz Evrope. Ali, vremena su se promenila, Kairat napredovao, a Crvena zvezda nije ni bleda senka nekada moćnog kluba koji je bio i na krovu Evrope i sveta.

Za vreme boravka u Termama Čatežna pripremama, Božovićje sa saradnikom u stručnom štabu Sašom Petrovićem kratko bio odsutan zbog privatnih obaveza u Crnoj Gori. Čelnici Crvene zvezde smatraju da je Božovićkao iskusan stručnjak koji se dokazao u Rusiji odlično rešenje za odavno uzdrmanog srpskog fudbalskog giganta, i uprkos bojazni pred okršaje sa Kairatom, dobro odrađene pripreme daju nadu za optimizam. Božovićuživa maksimalno poverenje, pa ostaje da se vidi da li će ga i opravdati.

Ekipa Kairata je stigla danas u Beograd u jedan sat posle ponoći i biće smeštena u hotelu „Kraun plaza“. Zanimljivo je da će pre sutrašnje utakmice u Medija centru na Marakani biti održana redovna Skupština FK Crvena zvezda, s početkom u 16 časova. U sponzorskom pulu Crvene zvezde od juče je i kompanija „Eurosalon“, a predsednik kluba Svetozar Mijailovićje najavio nove sponzore.

Tehnički problemi oko Ibanjeza

Iako je bilo najavljeno da će ugovor sa Crvenom zvezdom potpisati i Argentinac Luis Ibanjez, to se juče ipak nije dogodilo. Po rečima Zvezdinog sportskog direktora Blaža Raosavljevića došlo je do neočekivanih tehničkih problema, ali je i dodao da će dugogodišnji fudbaler zagrebačkog Dinama sigurno postati član Crvene zvezde. – NJegov menadžer je bio veoma studiozan oko nekih detalja, pa očekujemo i da Ibanjez bude studiozan na terenu kada obuče crveno-beli dres – kazao je Raosavljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari