Minhenski Bajern ostvario je u utorak uveče jednu od najubedljivijih pobeda modernog fudbala deklasiravši veliku Barselonu sa 4:0 i to demonstracijom unapređene igre koja krasi Katalonce. Poklonici španskog kluba koji nisu navikli i nisu bili spremni da priznaju da je nemački predstavnik bio bolji za četiri pogotka izgovor su potražili u sudijskim odlukama.

Išli su do te mere da su čak tri poentiranja Bavaraca pripisali sudijskim greškama, a da nisu videli dva jednako sporna nedosuđena penala za domaćina. Međutim, najbolji igrač Barselone i sveta Lionel Mesi prekinuo je raspravu priznanjem da je Bajern zaista bio toliko bolji.

– Bajern je bio bolji u svemu. Fizički su superiorniji od nas, dva puta su postigli gol iz prekida i svaka „ničija lopta“ bila je njihova. Sada moramo brzo da se podignemo i da pokušamo da uzvratimo u revanšu – istakao je Mesi, koji je neuobičajeno bio neprimetan na terenu, i konstatovao da nije bio povređen, bar ne u toj meri da ne može da igra.

Nešto raspoloženiji za igru na Alijanc areni bio je kapiten Barselone Ćavi, ali je i on apostrofirao nadmoć Bajerna tokom svih 90 minuta prvog meča polufinala.

– Ne postoji izgovor, bili su bolji i treba da im čestitamo. Fizički su snažniji od nas. Skoro je nemoguće da prođemo u finale, ali moraćemo da pokušamo i nadamo se čudu. U pitanju je čast grba koji nosimo na grudima – objektivan je Ćavi.

Hajnkes: Na zemlji smo

– Srećan sam zbog rezultata, ali se ne zanosim. Ima i revanš. Uživaćemo u onome što se dogodilo, ali ništa više od toga. Još nismo u finalu, čeka nas teških 90 minuta na Nou kampu. Sproveli smo taktiku koju smo dogovorili, a nedostatak trofeja u prethodne dve sezone probudio je glad kod mojih igrača. Trčali su i borili se jedan za drugog i pokazali sjajno zajedništvo – smiren je trener Bajerna Jup Hajnkes.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari