Da je kapiten Crvene zvezde Nenad Milijaš pogodio sa bele tačke u poslednjim sekundama prvog poluvremena možda bi krajnji ishod revanš meča 3. kola kvalifikacija Lige Evrope bio drugačiji, ovako je ukrajinski Černomorec odoleo Crvenoj zvezdi na „Marakani“ i zasluženo prošao dalje nakon što su mreže mirovale (0:0).


C. zvezda – Černomorec 0:0

Stadion: Crvene zvezde. Gledalaca: 39.730. Sudija: Artur Soareš (Portugal). Žuti kartoni: Martinović, Vešović (Crvena zvezda), Kutaš, Kovalčuk (Černomorec).

Crvena zvezda: Bajković, Vešović, Martinović, Lazić, Mladenović, Kovačević, Milijaš (od 46. Kasalica), Savićević (od 78. Milunović), Pečnik, Ninković, Dauda (od 67. Mihajlović).

Černomorec: Bežotošnji, Kutaš, Berger, Fontanelo, Mineiro, Đa Đeđe (od 69. Prijomov), Kovalčuk, Bobko, Rijera (od 88. Zubejko), Antonov, Samodin (od 80. Didenko).

 

Imala je Zvezda igru, imala je velike šanse u prvom poluvremenu, ali su gosti iz Ukrajine znali kako da zatvore sve rupe ispred svog gola. Crveno-beli su prvi pripretili u sedmom minutu kada je Pečnik iskosa pogodio spoljni deo mreže, a na sreću kazna nije stigla pošto je Antonov posle duplog pasa ostao sam na 11 metara, gađao pored Bajkovića, ali promašio i ceo gol (14). Nedugo zatim imao je Miloš Ninković mogućnost da promeni rezultat na semaforu nakon što mu je Dauda glavom spustio loptu na šest metara od gola, ali je čuvar mreže Bežotošnji bio na visini zadatka. Pokušao je i Vešović, pa još jednom Ninković na asistenciju Savićevića. Černomorec je uspeo da umrtvi ritam, a onda je usledio verovatno prelomni trenutak meča. Kutlaš je na samoj liniji šesnaesterca srušio s leđa Ninkovića, a sudija pokazao na belu tačku. Loptu je samouvereno uzeo kapiten Milijaš, šutirao slabo u desnu golmanovu stranu, ovaj to pročitao i odbranio, čime je ispostavilo se ugasio svaku nadu crveno-belih da mogu do preokreta u nastavku.

Drugo poluvreme donelo je stihijske napade Zvezde, ali daleko bezazlenije nego u prvih 45 minuta. Imali su domaći nekoliko kornera, slobodnih udaraca, ali ništa konkretno sve do 82. minuta kada su bili najbliži pogotku, u „fliperu“ šutirali nekoliko puta ali je odbrana gostiju sve dobro blokirala, odolela i zasluženo odvela svoj klub u današnji žreb.

Stojanović: Izostala realizacija

– Ništa ne mogu da zamerim svojim igračima, sve je urađeno po dogovoru ali je izostala realizacija. Strpljivo smo čekali svoju šansu ali je nismo dočekali. Poremetio nas je promašeni penal jer je kraj poluvremena najbolji trenutak da se povede. Černomorec se u nastavku iskusno odbranio i zasluženo prošao dalje – iskren je trener crveno-belih Slaviša Stojanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari