Dan posle nedeljnog remija sa Čukaričkim, Zoran Milinković je sa predsednikom i generalnim direktorom Partizana, Zoranom Popovićem i Milošem Vazurom, dogovorio prelazak u Humsku, u sredu ga je Upravni odbor crno-belih izabrao za naslednika smenjenog Marka Nikolića, a juče je doskorašnji trener pretposlednjeg superligaša Voždovca promovisan u novog šefa stručnog štaba lidera prvenstva i najverovatnijeg finaliste Kupa Srbije.

– Svestan sam snage kluba i veličine Partizana, kao i potencijala igrača koji su mi na raspolaganju. Ušao sam u bitku i želim da pobedim, a izazova se nikad nisam plašilo. Siguran sam da Partizan ima najbolji tim i najbolje navijače na svetu, verujem da ćemo zajedničkim snagama izgurati ovu stvar. Osećam se veličanstveno što sam se vratio na stadion, na kome je moja generacija pre 29 godina osvojila titulu omladinskog prvaka tadašnje Jugoslavije, a ja skupljao lopte na utakmicama seniorskog tima ispod Juga, uz napomenu da je i moj sin veliki navijač ovog kluba. Dugo godina radim u srpskom fudbalu, a pomenuta situacija između Partizana i Voždovca nije za poređenje, jer ja znam šta znači pobeđivati. Ako bog i junačka sreća daju slavićemo i u derbiju – poručio je na početku šestomesečnog mandata na klupi „parnog valjka“ nekadašnji strateg BSK Borče, Vojvodine, Srema, Kolubare, Spartaka Obilića, Arisa i OFK Beograda, s kojim je 2012. godine dva puta pobeđivao (sada) rivala u borbi za titulu Crvenu zvezdu.

Navijači crno-belih „izminirali“ su prvi pokušaj Nikolićeve smene, ali nisu mogli da spreče dolazak čoveka koji im se zamerio povlačenjem sa terena tadašnje ekipe Vojvodine u finalu Kupa sa Partizanom 2011, zbog sudijskih odluka koji nisu bile po volji „lala“.

– Voleo bih da jednom za svagda završimo sa tom utakmicom u Kupu. Posle te kobne večeri, koja je bila jedna od najlošijih za naš fudbal, nisam davao izjave, jer sam bio igrač i Partizana i Vojvodine, a istrpeo sam puno uvreda. Ne znam da li je trebalo drugačije da se ponašam. Sve ovo što se desilo prethodnih dana, gde se u fokus stavlja samo ta utakmica, mislim da nije korektno – smatra novi šef Saše Ilića i družine.

Milinković forsira formaciju 4-2-3-1, ali kaže da nije nemoguće da odustane od omiljene postavke igre.

– Sistem igre zavisi od profila fudbalera, ali i protivnika. Partizan mora da ima dominaciju na terenu, a verujem da ima i kapacitet da igra na gol više. Uostalom stavljeno mi je do znanja da je osim rezultata bitan i kvalitet predstave – kaže Nikolićev naslednik, čijoj su prvoj konferenciji za novinare prisustvovala dvojica potpredsednika Vojislav Nedić i Milorad Vučelić, bez kolege Ljubiše Tumbakovića.

Vučelić: Veće šanse za titulu

Posle prodaje prvog strelca ekipe Petra Škuletića potpredsednik Milorad Vučelić priznao je da je uprava tim potezom „stavila titulu na kocku“, zbog čega nije malo onih koji teranje Nikolića vide kao novi rizik. – Dolazak Milinkovića nam povećava šanse za titulu. Ja sam u prethodnom obraćanju hteo da citiram Cezera u smislu izreke kocka je bačena, ali sad smo našli prelazno rešenje, pa sam prešli u Rubikon. A završenu izreku ćemo da sačuvamo za kraj prvenstva – objašnjava Vučelić, koji za izjavu prvog čoveka Sportskog društva Partizan, Duška Vujoševića, o klupskim opstrukcijama Nikolića smatra „nesporazumom“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari