Jedan pokušaj smene je preživeo, drugi nije mogao. Posle tri dana neizvesnosti, vaganja i varničenja među članovima, od početka nesložnog, Upravnog odbora Partizana klub iz Humske uručio je juče otkaz Marku Nikoliću, a za novog trenera crno-belih postavio Zorana Milinkovića iz Voždovca.


Dovođenje šefa stručnog štaba pretposlednjeg tima u Jelen Superligi umesto doskorašnjeg stratega lidera prvenstva i gotovo izvesnog finaliste nacionalnog Kupa objasnio je član UO Milomir Gligorijević.

– Diskusija na Upravnom odboru je trajala dva i po sata. Svako je izneo svoje mišljenje, a na kraju smo morali da donesemo nepopularnu, neprijatnu i tešku odluku i da izglasamo nepoverenje Marku Nikoliću. To je učinjeno ubedljivom većinom glasova. Uz napomenu da na Upravnom odboru nije bio prisutan samo potpredsednik za sportska pitanja Ljubiša Tumbaković. Ali, on nam je pre sastanka izneo svoje mišljenje – preneo je iskusni član klupske skupštine u vreme predsedničke ere Dragana Đurića, uz opasku da je glavni razlog ove (ne)očekivane rokade „gubitak četiri od šest bodova jesenje zalihe“.

Mladi generalni direktor Miloš Vazura, uz predsednika Zorana Popovića ključna figura u upravljanju Partizanom, otkrio je odnos snaga pri dizanju ruku za raskid saradnje sa Nikolićem.

– Sa Nikolićem smo se prijateljski razišli, pošto mu je izglasano nepoverenje sa deset glasova za i dva protiv. Za smenu nisu bili Dragan Bjelogrlić i Nele Karajlić. Odluka o izboru Milinkovića bila je 12:0 – obelodanio je Vazura već viđenu Milinkovićevu promociju, tek neki minut posle Gligorijevićeve izjave novinarima da se UO još dvoumi između bivšeg trenera OFK Beograda, BSK Borče, Spartaka i Vojvodine i osvajača evropskog zlata sa srpskim omladincima Ljubinka Drulovića.

Tako je u Humskoj nastavljena praksa smenjivanja trenera u trenutku kada je tim prvi na tabeli. Po istom receptu je umesto Aleksandra Stanojevića doveden Avram Grant, a na mesto Vuka Rašovića postavljen Marko Nikolić.

Odlazi i Bjelogrlić?

Posle sportskog direktora Dragana Ćirića i trenera Marka Nikolića klub bi mogao da napusti i član UO Dragan Bjelogrlić.

– Glasao sam protiv smene Marka Nikolića, ali ovo je već drugi put da se moje mišljenje ne uklapa sa mišljenjem većine. Moraću malo da razmislim o svom daljem delovanju u Partizanu i verovatno ću za nekoliko dana održati konferenciju za štampu, na kojoj ću moći da odgovaram na više pitanja – nagovestio je poznati glumac i producent.

Duško Vujošević: Neozbiljno

Predsednik Sportskog društva Partizan Duško Vujošević nezadovoljan je ovim potezom čelnika fudbalske sekcije crno-belih. – Ovi ljudi vode fudbalski klub i imaju pravo da donesu ovakvu odluku, ali i odgovornost za posledice takve odluke. Nisam za to da ozbiljan klub menja trenera tokom takmičenja. Verovatno je i čoveku (Marku Nikoliću) bilo jako teško da radi ako je imao opstrukcije u klubu, a očigledno je imao – tvrdi trofejni trener

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari