Dan posle žestoke prepirke Stefana Babovića i Petra Škuletića na prijateljskoj utakmici sa Cirihom u turskoj pripremnoj bazi crno-belih vladalo je redovno stanje. Kao da posle prvih 45 minuta remija sa Švajcarcima saigrači nisu morali da iz razvađaju kako se razmena verbalnih udaraca ne bi izrodila u tuču.


– To su situacije koje se jednostavno dešavaju na pripremama. Ne bi trebalo da im se pridaje naročit značaj. Ja Škuletića gledam kao mlađeg brata. Nas dvojica smo čak i neki dalji rod – tvrdi stariji Babović, koji se ove zime drugi put vratio u klub iz Humske, a očevici kažu da je konstantnim dobacivanjem i gunđanjem mlađem kolegi isprovocirao kasniji obračun rečima.

Zbog stopiranog transfera u Lil, odnosno neizvesnosti oko odlaska u inostranstvo ove zime, ionako dekoncentrisani i nervozni Škuletić jutro posle neprijatnih scena nije bio za priču. Samo je ostao pri onome što je rekao u utorak uveče.

– Nema problema između nas dvojice. Sve je u redu – potkrepljuje Babovićevu izjavu najbolji strelac ekipe u jesenjem delu sezone, koji se s drugim akterom sukoba 24 kasnije slikao zagrljen, u prisustvu ostatka ekipe.

U pravu su obojica, takvih pa čak i mnogo gorih incidenata ima gotovo na svakim pripremama, kao propratnih pojava opšte nervoze, ali i jedan i drugi bi morali da budu svesni ružnog utiska koji je ostavljen. I neizbežnih spekulacija na temu poremećenih odnosa u ekipi.

– Neću da ih pravdam, jer takve stvari ne smeju da se rade u dresu Partizana, mada ih ima 30 puta na svakim pripremama, samo što se ne vide uvek. A to da li ću ih i kako kazniti je moja stvar. Važnije mi je da odigraju bolje i nego protiv Ciriha. Babovićev kvalitet nije sporan, ali mora da bude deo tima, a ne jedinka. Kao što Škuletić mora da shvati da se ne živi u prošlosti. Ako ostane sa nama i da samo jedan gol na proleće, 21. jesenji pogodak pašće u vodu – kaže trener Marko Nikolić.

Na redu Austrija

Posle poraza od moskovskog Dinama (1:4) i nerešenog rezultata protiv Ciriha (2:2), fudbaleri Partizana odigraće danas u Beleku i treću prijateljsku utakmicu u prvoj fazi rada u Turskoj, a protivnik će im biti Austrija iz Beča.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari