Remijem bez golova u Gornjem Milanovcu protiv povratnika u Superligu Srbije Metalca, Crvena zvezda je već na početku šampionata u bodovnom zaostatku, iako su u našem najtrofejnijem klubu najavljivali da je ove sezone apsolutni prioritet osvajanje šampionske krune. Međutim, crveno-beli igraju još uvek veoma loše, a najranije ispadanje u Evropi u istoriji kluba od veoma dobrog rivala Kairata iz Kazahstana, kao da nije bila dovoljna opomena. Posle poraza u revanšu u Almatiju, iskusni trener Crvene zvezde Miodrag Božović je rekao, za neke sarkastično, da će rezultati u Evropi stići kada ovaj tim ostane zajedno još pet godina, a nakon neuspeha protiv Metalca, u sličnom maniru, poručio je da će Zvezda biti prava za dve, tri godine.

Posle dugogodišnjeg uspešnog rada u Rusiji, Božović je veliko osveženje na godinama unazad sumornoj srpskoj fudbalskoj sceni. Za razliku od gotovo svih drugih superligaških trenera, njegove izjave nisu nikada dosadne, već odišu duhovitošću i danima se prepričavaju i komentarišu. Kada je crnogorski stručnjak pre nekoliko dana žestoko napao tabloidne medije, sve ih imenovavši, odmah je veliku podršku dobio od počasnog predsednika Crvene zvezde Dragana Džajića, ali i ostalih glavnih rukovodilaca na Marakani. Mnogi smatraju da se Božović samo šali, videvši gde je zapravo došao, mada nisu ni retki oni koji tvrde da u Zvezdi namerava da radi na duge staze i ostavi dubok trag kao šef stručnog štaba. Početak nije nimalo obećavajući, ali je Božović hladnokrvan i deluje kao da je uveren da će i ovde uspešno ostvariti zacrtane ciljeve.

Problema ima u svim linijama tima, a i ekipa još nije dobro fizički spremna. Ipak, posebnu brigu predstavljaju štoperi. Dvojica iskusnih, Pavićević i Rendulić, igrali su zajedno svega dva minuta, dok Pavićević nije bio isključen protiv Kairata u Beogradu. Omladinski prvak sveta Jovanović i Senegalac Mbođ, kao da još nisu sazreli za odgovorne zadatke, a u Gornjem Milanovcu skoro da nisu bili nikakva prepreka pred golom Kahrimana, koji je uspešno zamenio neprikosnovenog Rajkovića, nakon što se na dan utakmice vratio sa žreba kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. Zvezdini centralni defanzivci su skloni i povredama, pa Božović i sa te strane ima poteškoća.

Među najzapaženijim Zvezdinim igračima u Gornjem Milanovcu je bio Argentinac Ibanjez. On je lako iz prve postave istisnuo već vremešnog Anđelkovića, a u nekoliko navrata je pokazao da odlično centrira, a opasan je i kod slobodnih udaraca.

– Kao veliki navijač Boke juniors, za koju se kaže da joj je publika 12. igrač, osećam da je tako i u Zvezdi. Imamo veliku podršku na svakoj utakmici, pa i na gostovanjima bar 90 odsto gledalaca su naše pristalice. Osećam da su me navijači Zvezde lepo prihvatili iako sam tek odnedavno u klubu. Još nismo dovoljno uigrani, a problem je i što smo protiv Metalca ušli lagano u meč. To više ne sme da se događa, jer Zvezdi u srpskoj ligi mora da bude cilj da svakoga protivnika savlada sa što većom razlikom – rekao je Ibanjez.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari