U Škendiji su svesni svoje autsajderske uloge. I ne stide se da priznaju kako bi njihov trijumf protiv poznatijeg, jačeg i trofejnijeg domaćina predstavljao svojevrstan podvig.


– U svaki meč ulazi se s željom da se pobedi, ali za nas bi u ovom slučaju i remi bio dobar rezultat. Čak i minimalan poraz, uz gol u gostima – otvoren je Katip Osmani, trener Škendije, čiji su predstavnici, na svoju ruku, u zadnji čas susret sa srpskim medijima iz klupskih prostorija Partizana izmestili u beogradski hotel Prestiž, gde su Tetovčani smešteni još od ponedeljka.

Šef stručnog štaba najbolje makedonske ekipe tvrdi da se njegovi izabranici neće isključivo braniti na svom debitantskom nastupu u Evropi.

– Imajući u vidu prethodne Partizanove rezultate na međunarodnoj sceni jasno je da je naš protivnik favorit. Ali, ne smemo se previše braniti, jer bi u tom slučaju mogli loše proći. U fudbalu je sve moguće. Imamo svoje kvalitete, nećemo se predati – rekao je Osmani i zahvalio se na „lepom dočeku u Beogradu“.

Kapiten Nebi Mustafi računa na jaku želju za dokazivanjem svojih saigrača.

– Partizan jeste veliki klub, ali mi želimo da se pokažemo u najboljem svetlu baš protiv najjačih. Imamo puno igrala željnih dokazivanja. A, i analizirali smo fudbal Partizana najbolje što smo umeli – iskren je iskusni vezista Škendije.

Ibiši: Hendikepirani bez navijača

Zajedničkom odlukom dva kluba, Saveza i policija dve zemlje i UEFA, Škendija i Partizan neće imati organizovanu podršku svojih navijača u gostima.

– Nismo imali izbora, morali smo da prihvatimo predlog UEFA. Izostanak naših navijača predstavlja određenu vrstu hendikepa, mislimo da sport treba odvojiti od politike, ali ovo je bio način da se spreče mogući incidenti – kaže potpredsednik makedonskog šampiona Idriz Ibiši.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari