Očekivao se nastavak bure, kad ono mirno more. Dan nakon verbalnog i fizičkog obračuna između predsednika Crvene zvezde Dragana Džajića i potpredsednika kluba Nebojše Čovića i najave da će nakon samo pet nedelja crveno-beli ponovo ostati bez prvog čoveka, na Marakani su pokušali da zataškaju incident.

Džajić i Čović se nisu u četvrtak pojavili na Marakani, a generalni sekretar Miodrag Zečević i potpredsednik Slaviša Kokeza oštro su demantovali da je između dvojice najvažnijih funkcionera kluba došlo do fizičkog kontakta već da su samo učestvovali u malo žučnijoj raspravi.

– Moram da kažem da tuče između Džajića i Čovića nije bilo. Takođe, nije bilo ni psovki, već samo povišenih tonova. Kada se sve to desilo bio sam u svojoj kancelariji, a kada sam ušao u njihovu kancelariju video sam da su bili uznemireni. Posle toga sam se dva puta video sa gospodinom Čovićem i nije bilo nikakve svađe – izričit je Zečević, iako je malo verovatno da su novinari baš sve izmislili, mada je generalni sekretar imao spremnu verziju kako je „rasprava“ procurila u javnost.

– Ispred kancelarije je sedeo jedan novinar, nemojte da ga imenujem, koji je čekao intervju, a bilo je nekoliko radnika obezbeđenja koji su mogli da čuju šta se dogodilo, zato što su kod nas tanki zidovi – rekao je bez oklevanja Zečević.

Istu priču ponudio je i Kokeza, koji je objasnio u vezi sa čim je došlo do različitog mišljenja.

– Do nesuglasica između Džajića i Čovića je došlo zbog visine ugovora našeg najnovijeg pojačanja Nikole Petkovića, odnosno sume od 500 evra. Njih dvojica se jesu raspravljali, ali ne vidim razlog zašto ne bi nastavili saradnju. Nemoguće je da se takve stvari dešavaju tamo gde postoji radna atmosfera. Klub je živ organizam, radimo naporno i brzo iako bismo želeli da to bude još brže. Sa predstavnicima užičke Slobode gotovo smo se dogovorili kada je u pitanju problem sa dugovanjima, dok mnogo teže ide sa ljudima iz čačanskog Borca, jer ne žele da prihvate ono što možemo da ponudimo – istakao je Kokeza potvrdio da će redovna sednica Odbora za hitna pitanja biti održana u ponedeljak.

Džajić i Čović su se odvojeno sreli sa navijačima u sredu kasno uveče. Njihovi predstavnici tražili su najpre od predsednika, a zatim i od potpredsednika da zaborave ove nemile događaje i zajedno nastave borbu za oporavak kluba, jer samo tako mogu da se prevaziđu brojni aktuelni problemi.

Minimalac protiv Berlina

Fudbaleri Crvene zvezde zabeležili su i drugu pobedu na pripremama u Antaliji, pošto su sa 1:0 savladali ekipu Berlin Atletika. Pogodak odluke u duelu sa nemačkim četvrtoligašem postigao je Nenad Milijaš u 29. minutu. Poslednju utakmicu u ovoj fazi priprema crveno-beli će odigrati u nedelju 27. januara protiv Vintertura.

Petković: Izdržaću sve napore

Levi bek Nikola Petković stigao je u četvrtak rano ujutru u Antaliju, a saigračima se pridružio već na prepodnevnom treningu. – Ekipa je na pripremama više od deset dana i mislim da je bilo u redu da što pre počnem sa treninzima. Radio sam individualno u Beogradu pa verujem da neću imati nikakvih problema da izdržim sve napore. Poznajem sve momke i trenera, mada nisam do sada sarađivao sa njim – istakao je Petković, koji je postao prvi fudbaler koji je tri puta dolazio među crveno-bele.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari