Upravni odbor Crvene zvezde stao je iza Zvezdana Terzića, odbivši ponuđenu ostavku generalnog direktora crveno-belih na sednici koja je počela u ponedeljak a sinoć nastavljena, ali pitanje je dokle će se nekada zvanično alfa i omega OFK Beograda, a sada neformalni bog i batina u klubu sa Karaburme, zadržati na sadašnjem poslu u Ljutice Bogdana 1.

Terzić (za sada) nema opoziciju u UO, barem ne javnu, jer se ozbiljni kandidat za naslednika predsednika Svetozara Mijailovića u nekoj eventualnoj rekonstrukciji rukovodstva, prvi čovek košarkaškog kluba Crvena zvezda i član vlade fudbalske sekcije Nebojša Čović ne izjašnjava protiv (kako se to popularno kaže) iskusnog sportskog radnika. Ali, to ne znači da ne misli isto što i navijači, čija se reč na stadionu „Rajko Mitić“ oduvek previše slušala.



 

A pristalice nekadašnjeg evropskog i svetskog šampiona na kraju jadnog remija i čemerne igre protiv niškog Radničkog su sa svih tribina, horski, tražile ostavku uprave, personifikovane u liku čoveka protiv kojeg se još vodi sudski proces zbog sumnji da je kao visoki funkcioner OFK Beograda zloupotrebio službeni položaj prilikom transfera nekolicine fudbalera „romantičara“. Na stranu glas naroda sa Zapada i Istoka, jer njih niko ne sluša, ali za Terzićevu brigu je to što su mu leđa okrenule „delije“ sa Severa, po čije mišljenje se ide kada se biraju treneri, dovode pojedini igrači, postavljaju neki funkcioneri.

Oni su izričito protiv Zvezdana, kivni zbog loših rezultata pod njegovim rukovodstvom, silnih promašaja u prelaznim rokovima, teranja nekih važnih igrača-osvajača dugo čekane titule, iz pretprošle sezone, te navodnih dilova sa menadžerima. Čak i najzagriženijima među njima, koji poput Terzića i prošlih uprava jedinog krivca za silne godine bez trofeja nalaze u predsedniku Fudbalskog saveza Srbije, osvedočenom partizanovcu Tomislavu Karadžiću, zasmetali su nedavni kontroverzan preokret i sumnjiva pobeda protiv njegovog OFK Beograda, koji su Zvezdu doveli na tapet istražnih organa.

Slučajno ili ne, u isto vreme se protiv Terzićevog uticaja na Karaburmi pobunila „plava unija“, u čijem je saopštenju tražena ostavka uprave koja „radi u interesu drugih klubova“ i „čuva mesto direktoru FK Crvene zvezde i OFK-om vladaru iz senke“. Poziciju mu dodatno komplikuje odluka Srpske napredne stranke (iza čije se naklonosti i podrške često krio) da se preko istražnih organa pozabavi opšte prisutnim nameštanjem mečeva u Superligi Srbije. Čak i da policija i sudstvo ne isteraju mak na konac (a nisu nikada do sada) ostaje zapisano da je na spisku spornih utakmica najviše onih koje su igrali njegov bivši i sadašnji klub.

Jeste Terzić preživeo prvi talas nezadovoljstva, ali oni koji žele da mu vide leđa ne odustaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari