Španski pravosudni organi toliko su odlučni da isteraju mak na konac u slučaju utakmice španskog prvenstva, između Saragose i Levantea (2:1) iz 2011. godine, da u istrazi o još nedokazanom nameštanju pobede i opstanka u Primeri prvopomenutog kluba sumnjiče sve igrače iz protokola spornog meča, pa čak i one koji nisu ulazili na teren, poput nekadašnjeg srpskog reprezentativca Ivana Obradovića.


– Nisam se „svlačio“ tog dana, ali sam pre izvesnog vremena, kao neposredni svedok utakmice, morao da dam izjavu istražiteljima o onome što video i čuo. Otišao sam u Španiju, obavio ono što mi je bila dužnost i spokojan se vratio u Mehelen i Belgiju. Nemam razloga za brigu, strah i nemiran san. Verujem da ću čist izaći iz cele te gungule, koja bi, kako čujem, u martu trebalo da dobije epilog – objašnjava iz Belgije bivši Saragosin levi bek, nekoliko sati pre sinoćnjih prvih 90 minuta dvomeča s Brižom u nacionalnom Kupu.

Fudbaler odrastao u Omladinskoj školi Partizana ponavlja nam ono što je rekao i inspektorima – da nije primetio ništa sumnjivo u trijumfu nad Levanteom.

– Ne znam da li se nešto dešavalo iza kulisa, ali se dobro sećam da je utakmica bila toliko otvorena da je prštalo od duela na sve strane. Nisam je mogao mirno gledati, prekršenih nogu i zavaljen u stolicu. Svaki čas sam poskakivao s klupe. Sve i da je bilo nečeg sumnjivog, kao što neki tvrde, sigurno ne bih učestvovao u takvim glupostima. To ne ide uz moju ličnost i vaspitanje. Ne uklapa se ni u moj tadašnji status u ekipi, jer sam u to vreme bio potpuno skrajnut.

Ono što Obradovića posebno pogađa u medijski ponovo aktiviranoj priči o šteli rezultata na utakmici od pre tri proleća jeste držanje srpskih glasila.

– Baš sam razočaran ponašanjem medija u mojoj zemlji. Moj španski advokat mi stalno šalje tamošnje novinske tekstove u kojima sam pomenut makar imenom i prezimenom, pa sam video i taj na osnovu kojeg su srpski novinari požurili s davanjem pompeznih naslova. U njemu mi je posvećeno svega par rečenica, uz konstataciju da se ne uklapam u nečasne rabote. Ako ih je bilo… – rezignirano zaključuje naš sagovornik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari