Vladimir Stojković nije ostavio traga u portugalskom klupskom fudbalu kao njegovi saigrači iz reprezentacije Nemanja Matić i Lazar Marković, ali bivši golman Sportinga iz Lisabona odlično poznaje domaćina meča četvrtog kola I grupe evropskih kvalifikacijama na La Lužu 29. marta.

– Obe moje utakmice sa Portugalom završene su nerešenim rezultatom. Zavisi od situacije na terenu da li bismo i ovog puta bili zadovoljni remijem. Sigurno je da želimo pobedu, ali nekad se meč odvija tako da moliš boga da izgubiš sa što manjom razlikom, a ponekad potpuno nadigraš rivala i (ne) uzmeš bodove, tako da je rano za bilo kakvu ocenu. Igrao sam u Portugalu, pa poznajem Mutinja, Nanija i još nekoliko igrača. Svi imaju nezgodan i jak šut, a vole da pokušavaju iz daljine – kaže prvi čuvar mreže Makabija iz Haife.

Godinama najstandardniji član startne jedanaestorke našeg A nacionalnog tima, mimo većine, računa da ni eventualni poraz na stadionu Benfike ne bi uništio sve šanse izabranika selektora Radovana Ćurčića za plasman na EP u Francusku, i pored samo jednog osvojenog boda u 2014. godini.

– Svako okupljanje sa reprezentacijom donosi i pritisak. Nije bitno da li je povod prijateljski duel sa Grčkom ili kvalifikacioni meč sa Jermenijom i Azerbejdžanom. Ovo je možda susret za koji ne moramo posebno da se spremamo, jer svi znamo ko je Portugal. Nećemo sigurno igrati napadački, ali zato hoćemo muški. Ako se desi da izgubimo u Lisabonu, i dalje ćemo imati velike šanse da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Sa tri pobede, nad Danskom, Jermenijom i Albanijom, imali bismo 10 bodova i sigurno otišli u baraž – ubeđen je Stojković.

Ako kapiten Branislav Ivanović bude prebačen na poziciju štopera, mesto desnog beka i najviše posla u čuvanju zvanično najboljeg fudbalera sveta za prošlu godinu Kristijana Ronalda biće povereni Dušanu Basti.

– Još uvek ne znamo ko će i gde istrčati na teren, selektor tek treba da donese odluku. Ja sam spreman da počnem meč i ako me Ćurčić odabere, daću sve od sebe da zaustavim Ronalda. Ovo je jedna od poslednjih šansi da se vratimo u trku za treće mesto i treba nam pobeda, ali ne smemo da srljamo. Pametnom i hrabrom igrom, posebno u defanzivi, probaćemo da dođemo do cilja – najavljuje defanzivac italijanskog Lacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari