Radovan Ćurčić se najveći deo klupske trenerske karijere i staža u mlađim reprezentativnim selekcijama oslanjao na čvrstu defanzivu kao ključni adut u rezultatskoj borbi, ali pred najvažniji meč kvalifikacija za prvenstvo Evrope nagoveštava da najbolji fudbaleri Srbije neće sve vreme u „rovu“ čekati priliku za važnu pobedu ili remi protiv Portugala u Lisabonu.

– Nećemo biti posvećeni samo defanzivi. Ona jeste osnovna stvar u fudbalu, ali igrači neće biti limitirani samo na nju. Ići ćemo svakako na to da postignemo gol – kaže doskorašnji selektor tima do 21. godine, kojem će gostovanje na La Lužu biti takmičarski debi u ulozi šefa stručnog štaba „orlova“.

Ćurčića raduje pristup obavezama igrača koje je pozvao za ovu akciju.

– Posle četiri zajednička treninga imam manje dilema oko tima. Prezadovoljan sam odnosom, koncentracijom i profesionalizmom igrača, što sam i njima rekao na sastanku u sredu uveče. Apsolutno verujem u kvalitet svakog od njih. Svako može da reši utakmicu. I prekidi mogu da budu ubojito oružje, na čemu takođe radimo – uverava čovek doveden da se spasi što se spasiti može posle remija sa Jermenijom, poraza od Danske i poklonjenih, pa oduzetih bodova u prekinutom susretu sa Albanijom.

Oči fudbalske Srbije, ali i Portugala pred ovaj meč uprte su u Kristijana Ronalda. Jedni zvanično najboljeg fudbalera sveta u 2014. godini vide kao najveći adut, a drugi u prvoj zvezdi Real Madrida vide glavnu prepreku.

– Moramo se pozabaviti igračem koji je, realno, jedan od najboljih na svetu, ali njihov tim definitivno nije samo Ronaldo. Interesantno je da je na prethodnim utakmicama više napada završeno na suprotnoj strani od one na kojoj je stajao Kristijano – skreće pažnju Ćurčić.

Domaćin ovog susreta bio je i ostao prvi favorit I grupe, ali poraz od Albanaca na startu kvalifikacija na Benfikinom stadionu otkrio je ranjivu stranu organizatora EP 2004. godine.

– Portugal je isuviše kvalitetna ekipa da bismo njihove mogućnosti analizirali samo na osnovu jedne utakmice od pre šest meseci. Meč protiv Albanije bio je specifičan, a gosti su ga odigrali fanatično u odbrani. Ne znam da li su ih Portugalci potcenili, ali činjenica je da su se unervozili posle 20-25 minuta i primili gol u nezgodnom trenutku. Protiv Jermenije su pokazali više strpljenja, a poslednji prijateljski meč sa Argentinom su odigrali dobro – upozorava selektor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari