Fudbaleri Partizana savladali su azerbejdžanski Nefči u prvom meču plej-ofa Lige Evrope, ali su još jednom pokazali veliku slabost u uvodnim trenucima meča što su gosti znali da kazne, ostvare veliku prednost, a onda je prokockaju.

Na kraju su crno-beli stekli pogodak prednosti pred put u Baku, ali uz dva autogola gostiju, pa za sedam dana moraju od starta igrati staloženo u odbrani i ofanzivno u napadu kako bi oni bili ti koji će u grupnu fazu, a ne Nefči koji je u Beogradu pokazao zavidan kvalitet – 3:2 (2:2).

Igrači Partizana su kao i protiv Ludogoreca u revanšu morali da gube sa dva gola da bi počeli da igraju. Doduše, rival iz Azerbejdžana im je tako diktirao tempo. Da je Nefči došao u Beograd da se nadmeće a ne da se brani bilo je jasno već u drugom minutu kada su gosti zatresli mrežu Lukača, ali je taj pogodak poništen zbog ofsajda. Da je Ninković bolje odreagovao posle centaršuta sa desne strane i „isplivavanja“ golmana Saše Stamenkovića, pa su gosti posle njegovog udarca uspeli da loptu izbace sa gol linije, utakmica bi možda otišla drugim tokom. Umesto toga, Nefči je nastavio sa napadima, Vobaj je u 11. minutu nadmudrio Brašanca po desnoj strani, a Silva bio bolji od cele odbrane crno-belih i iz peterca doneo prednost svom timu. Nisu se igrači Partizana oporavili od šoka a novi napadi Azerbejdžanaca su urodili plodom posle kornera. Crno-beli nisu uspeli da izbace loptu iz šesnaesterca, ona je došla do opet usamljenog Silve koji je precizno šutirao i matirao Lukača (17).

Tek tada su se izabranici Marka Nikolića trgli, dok su navijači umesto da bodre svoje ljubimce ponovo tražili odlazak uprave. Ninković je u 26. minutu imao preslikanu situaciju iz četvrtog minuta. Grbić je nakon centriranja Petrovića promašio loptu i omeo Stamenkovića, lopta je na drugoj stativi došla do mladog igrača a ovaj raspalio i promašio prazan gol. Na sreću „parnog valjka“ Silva je posle ubacivanja domaćina iz prekida još jednom prvi došao do lopte, ali umesto da je izbaci efektno je matirao svog golmana (29). Kao protiv bugarskog predstavnika Partizan je nastavio sa napadima, defanzivac Ilić je dubinski uposlio Grbića, a ovaj nakon izbegavanja ofsajd zamke efektno lobovao Stamenkovića za poravnanje rezultata. I opet kao protiv Ludogoreca, kada su stigli zaostatak, crno-beli su stali zadovoljni remijem na poluvremenu.

Svesni da moraju igrati mnogo konkretnije igrači Partizana su odlučnije krenuli u nastavku. Iskusni Lazović je bio učesnik svih pokušaja ali se u 55. minutu najpre spetljao sa Škuletićem a Vulićević šutirao pored gola, dok je tri minuta kasnije šutirao glavom preko gola. Ipak, napadi su urodili plodom. Lazović je u 69. minutu centrirao a defanzivac Junusadze u pokušaju da interveniše zakucao loptu u sopstvenu mrežu. Odlučni da na revanš odu sa većom prednošću crno-beli su nastavili da napadaju, ušli su sa klupe Saša Ilić i Beko Fofana, ali je stvorena samo još jedna kolosalna šansa. U poslednjim trenucima meča, u dubokoj sudijskoj nadoknadi, usledio je centaršut sa desne strane, Lazović bio najviši i odlično šutirao, ali je Stamenković bio na visini zadatka i omogućio Nefčiju da se iz Beograda vrati samo sa golom zaostatka.

Nikolić: Pobedićemo u Bakuu

– Napravili smo dve greške i ponovili čuveno Partizanovo drhtanje u prvih 15-20 minuta kod kuće kada nismo mogli da izbacimo loptu iz svog šesnaesterca. Videli smo da je to veliki pritisak za pojedince. Nakon toga je sve bilo na našoj strani i dobro smo igrali. Videli ste dešavanja na terenu, na kraju smo pobedili, a pobedićemo i u Bakuu i proći u grupnu fazu lige Evrope – samouveren je bio nakon meča trener Partizana Marko Nikolić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari