U Partizanovoj svlačionici ne traže alibi u preuranjenoj prodaji Stefana Savića, ali otvoreno priznaju da ih je odlazak sjajnog štopera u Mančester siti ozbiljno poremetio pred dvomeč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona sa Škendijom, sutra u Humskoj i sledećeg utorka u Skoplju. Bez drugih desnih štopera, crno-beli su prinuđeni da se „krpe“ u zadnjoj liniji na utakmicama koje ne smeju biti izgubljene.


– Nema šta, hendikepirani smo Savićevim odlaskom. Prvo nas je napustio Krstajić, a sada i njegov naslednik. Na pripremnim mečevima je držao konce odbrane u svojim rukama, ulivao nam sigurnost pozadi i skidao sve lopte u vazduhu. Ali, tako nam je kako nam je. Verujem da će stručni štab naći najbolje moguće rešenje na tom delu terena u ovom trenutku, a mi iz druge dve linije tima smo tu da pomognemo kvartetu iza nas. Potrudićemo se da držimo Škendiju što dalje od našeg šesnaesterca. A, u isto vreme, što više ugrožavamo protivnički gol. Odnosno, vraćamo goste nazad na centar – realan je ofanzivni vezista našeg prvaka Zvonimir Vukić, kojem se ne sviđa stav javnosti da će „parni valjak“ u prvoj brzini preći preko anonimusa iz Makedonije.

– Partizan ima zvučnije ime, trofejniju tradiciju i veći evropski rejting od prvaka Makedonije, ali nemamo prava da potcenjujemo Škendiju. Toliko je primera pobeda autsajdera nad favoritima u klupskom i reprezentativnom fudbalu, da ovih 180 minuta moramo shvatiti i odigrati sto odsto ozbiljno. Za početak bilo bi dobro dobiti ih pred našim navijačima. Po mogućstvu bez primljenog gola – zna put do sledećeg kruga borbe za LŠ.

Stigla Škendija

Fudbaleri Škendije stigli su sinoć u Beograd, ali bez navijača. Prema ranijem dogovoru, nijedan tim neće imati podršku u gostima. Zbog opasnosti od ozbiljnih incidenata, na granicama će biti pojačana kontrola putnika iz eks jugoslovenske republike, a na stadionu onemogućena kupovina karata fanovima ekipe iz Tetova.

Klinci parafirali

Seniorski pogon crno-belih od juče je bogatiji za dva kadetska bisera iz Omladinske škole kluba. Pošto su se dokazali na pripremama s najboljim timom, Nikola Ninković (ofanzivni vezni, 16 godina) i Lazar Marković (krilni napadač, 17) potpisali su prve profesionalne, petogodišnje ugovore sa Partizanom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari