Posle beogradske kanonade Bešiktaša u Partizanu se ne zanose velikim rezultatskim ambicijama u revanšu s turskim klubom. Ali, ne bi ni da jeftino prodaju “kožu” u meču četvrtog kola Lige Evrope.


– Gostovanje u Istanbulu je još jedna izvanredna prilika da odmerimo snage na ozbiljnom nivou takmičenja. Bešiktaš je demonstrirao snagu i kvalitet u Humskoj, a ovo je mogućnost da naši igrači steknu dragoceno iskustvo i da ojačamo kao tim. Sve što rezultatski napravimo bilo bi sjajno, ali jasno je da u Turskoj imamo ulogu apsolutnog autsajdera. Ne daj bože da neko pomisli da idemo na izlet. Možda bi nam pozitivan ishod otvorio šanse i za prolaz dalje, jer matematički nismo izgubili tu mogućnost – realan je trener crno-belih Marko Nikolić pred današnji put u Tursku.

Čudo, međutim, valja zaslužiti. A “parni valjak” je u Humskoj delovao kao predratni voz u odnosu na supersonični avion.

– Očekujem da Partizan bude drskiji, odlučniji nego što je bio u Beogradu. Možda će nam biti lakše u gostima. Videli smo gde smo grešili u prvom meču i verujem da na njemu nismo pokazali sve svoje kvalitete. Sad je možda malo veća verovatnoća da mi njih nečim iznenadimo – stidljivi je optimista strateg Partizana, koji je u međuvremenu ostao bez standardnog desnog beka Miroslava Vulićevića (povreda), dok iskusnog štopera i(li) zadnjeg veznog Branka Ilića neće biti među putnicima zbog viška kartona.

Iz navednih razloga i blizine važnijeg gostovanja Spartaku, u borbi za domaću titulu, Nikolić bi mogao da pretumba prvu postavu.

– Postoji mogućnost da šansu dobiju pojedini igrači koji nisu imali toliku minutažu u dosadašnjem toku sezone, mada ne postoji klasičan prvi i drugi tim Partizana. Možda im je ovo šansa da dobiju i iskoriste priliku i nametnu se za neku od preostalih možda čak i devet utakmica do kraja jesenjeg dela sezone – najavljuje šef struke jedinog srpskog predstavnika u takmičenjima pod okriljem UEFA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari