Marko Nikolić je preživeo prvi pokušaj smene od strane nove uprave Partizana, tokom zimske takmičarske pauze, a nije nemoguće da na trenerskoj klupi crno-belih ostane i na kraju aktuelne akcije čelnika crno-belih s istim ciljem.

Iako su dan posle nedeljnog remija sa Čukaričkim, inače treće podele bodova tima iz Humske od početka prolećne polusezone, predsednik Zoran Popović i njegova “desna ruka”, generalni direktor Miloš Vazura, napravili usmeni dogovor sa Zoranom Milinkovićem iz Voždovca, za juče zakazani klupski Sekreterijat i Upravni odbor odloženi su za najmanje 24 časa. Zapelo je, navodno, oko dve stvari. Prvi je otpor dela rukovodstva ovakvoj rokadi na mestu šefa stručnog štaba superligaškog lidera, jer se bivši igrač Partizana ne kotira visoko kod pojedinaca iz uprave. Među kojima je čak i potpredsednik za sportska pitanja Ljubiša Tumbaković, najtrofejniji trener u istoriji “parnog valjka”, inače inicijator decembarskog pokušaja proterivanja Nikolića i dovođenja Ivana Tomića, tada i sada selektora omladinske reprezentacije Srbije. Drugi mogući razlog je bojazan klupskih čelnika od negativne reakcije navijača, naročito tzv. viđenijih sa Juga, koji su sprečili prvu smenu Nikolića, a Milinković im nije po volji najviše zbog ne tako davnog povlačenja ekipe Vojvodine sa terena u finalu Kupa Srbije upravo sa Partizanom. Zato u Humskoj grozničavo pokušavaju da nađu još nekoga pored trenera pretposlednjeg tima JSL, zvučnijeg imena i bolje trenerske reputacije, iako takvih skoro više i da nema na srpskom tržištu, a stranci dosta koštaju.

O sopstvenoj odgovornosti za odlaske u “minut do 12” napadača Petra Škuletića i Danka Lazovića, naravno, niko i ne razmišlja. Mada je njihovo napuštanje tima glavni uzrok loše realizacije i gubitka četiri od šest bodova jesenje zalihe u prvih pet kola drugog dela borbe za titulu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari