Posle formiranja grupa Lige Evrope retko ko je davao Partizanovim fudbalerima šanse da se provuku u eliminacionu fazu mlađeg UEFA takmičenja, u konkurenciji klubova s višestruko bogatijim budžetima, skupljim timovima i redovno plaćenim igračima, ali ih bod iz duela s favorizovanim Totenhemom i remiji s drugih utakmica, i posle poraza od senzacionalnog lidera Asterasa u prošlom kolu, drže u borbi za evropsko proleće. Večerašnji duel s Bešiktašem mogao bi da ga usmeri ka pobedničkoj ili gubitničkoj strani.


STADION: Partizana. KAPACITET: 32.710 mesta. SUDIJA: Paolo Silvio Maceloni (Italija).

PARTIZAN: Lukač, B. Ilić, Ćirković, Stanković, Volkov, Drinčić, S. Ilić, Živković, Grbić, Lazović, Škuletić. Trener Marko Nikolić.

BEŠIKTAŠ: Zengin, Kurtulus, Sivok, Sosa, Gokhan, Kavlak, Demba Ba, Sahan, Hačinson, Franko, Mota. Trener Slaven Bilić.

 

– Tek smo na sredini takmičenja u Ligi Evrope, ali rezultat ove utakmice će odrediti naše ambicije za dalje. Cilj smo ispunili plasmanom u grupnu fazu, ali nikome se nećemo unapred predati – obećava trener crno-belih Marko Nikolić uoči nove evropske utakmice u Humskoj.

Treći po veličini i popularnosti klub u Turskoj, s dva remija, dva data gola i isto toliko primljenih pogodaka drži drugo mesto u C grupi, a u Beograd stiže s jasnim ciljem da dobru rezultatsku seriju u domaćem prvenstvu potvrdi prvom pobedom u aktuelnom izdanju LE. I, na papiru ima realne izglede za to. Ali…

– Dolazi nam još jedan više nego atraktivan protivnik, s kvalitetom za Ligu šampiona, što je pokazao u tesno izgubljenom kvalifikacionom meču za LŠ s Arsenalom, ali i učinkom u prvenstvu Turske, gde je ispred Galatasaraja i Fenerbahčea. Bešiktaš je ozbiljan evropski tim, kompaktan, fizički dominantni na svim pozicijama, čvrst, jak na lopti, dobro organizovan… Ali, pružićemo realan maksimum i ići preko granica bola. Na osnovu spremnosti na žrtvu i samopouzdanja u našem timu verujem da možemo odigrati dobar meč. Za uživanje „grobar“ – uverava strateg jedinog tima s maksimum osvojenih bodova od početka prvenstva Srbije i traži podršku navijača sličnu onoj protiv Totenhema i u nedavnom večitom derbiju s Crvenom zvezdom.

– Na blagajnama ima još 10.000 ulaznica. Pozivam navijače da ih kupe i uprkos lošem vremenu podrže tim, pošto rezultati koje pravimo spadaju u vanredno dobre, imajući u vidu broj igrača koje koristimo u rotaciji. Neka stadion bude pun, publika uz nas, kao vid podrške za sve što smo zajedno napravili, a mi ćemo se na gornjoj granici svojih mogućnosti boriti za pobedu Partizana svake sekunde – najavljuje Nikolić, uz podsećanje da je teška povreda jedinog pravog desnog beka u sastavu, sjajnog Miroslava Vulićević, samo kap više u moru kadrovskih problema.

Bilić: Moramo pobediti ili remizirati

Hrvatski stručnjak s klupe turskog kluba Slaven Bilić zna šta ih čeka u Humskoj.

– Dobar sam poznavalac Partizana i srpske lige. Može se diskutovati o kvalitetu njihovog prvenstva, ali mislim da je to ozbiljno takmičenje, a osam pobeda na osam utakmica učinak dobre ekipe. Očekuje nas težak meč s jakim rivalom, pred njihovim previše vatrenim navijačima. Moramo da osvojimo sva tri boda ili makar remiziramo ako želimo u sledeću rundu Lige Evrope.

Sever samo za Turke

Bešiktaš će na Partizanovom stadionu imati podršku oko hiljadu svojih navijača, kojima su namenjena mesta na severnoj tribini, ovog puta (iz bezbedonosnih razloga) zabranjenoj teritoriji čak i za vlasnike sezonskih karata pristalica našeg tima. „Grobari“ ne mogu ni u jedan sektor na Jugu, zbog kazne za transparent uvredljive sadržine na račun Jevreja, sa utakmice s Totenhemom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari