Dva vezana poraza nisu srušila sve što su Partizanovi fudbaleri gradili poslednjih meseci, ali jesu zaljuljala crno-beli brod, koji već danas ima priliku da se vrati u mirne vode. Eventualna pobeda u zaostaloj utakmici 7. prvenstvenog kola sa OFK Beogradom ublažila bi loš utisak i učinak u mečevima s Bešiktašem (Liga Evrope) i Jagodinom (JSL), vratila „parni valjak“ na vrh superligaške kolone i podmazala mu „točkove“ pred subotnji derbi s vodećom Vojvodinom, takođe na stadionu u Humskoj.


– Utakmica dolazi možda kada joj vreme nije, usled teškog rasporeda, posle tri meča i isto toliko ispred nas… Duel sa OFK Beogradom za nas ima veliku psihološku važnost, jer bi nas pobeda vratila na prvo mesto, s dva boda više od Vojvodine i četiri od Crvene zvezde. Očekuje nas meč s dobrom ekipom, kombinovanim iskusnim i mlađim snagama. U pitanju je poletan tim, koji voli da igra – svestan je osetljivosti i velike važnosti trenutka trener Marko Nikolić, čija je najava „hlađenja“ neimenovanih važnih pojedinaca isprovocirala nagađanja na temu prvotimaca s potrošenim kreditima.

– Biće promena. Nisam u poziciji da zamenim ceo tim, niti je to tim zaslužio. Neki igrači koji su igrali dobro od početka sezone su opterećeni i u padu forme, sada je prilika da oni koji su manje igrali budu u prvom planu. Neću menjati način na koji sam do sada radio svoj posao. Možda nekome izgleda da smo uzdrmani, ali nismo – objasnio je strateg jedinog predstavnika naše zemlje u UEFA takmičenjima, još jednom ponovivši da Partizan nije u krizi.

– Bešiktaš je za nas druga dimenzija, a što se tiče Jagodine, nemamo mnogo vremena da slavimo, niti da tugujemo. Imali smo osam uzastopnih pobeda, ali smo igrali promenljivo, neke vrlo dobro, neke lošije. Došlo je vreme i da izgubimo… Sada je vreme da pobedimo – računa Nikolić.

Vulićević ide u Berlin

Desni bek Miroslav Vulićević sledeće nedelje bi trebalo da ode u Berlin, da bi na jednoj klinici bio podvrgnut operaciji prednjih ukrštenih ligamenata, pokidanih na nedavnom meču s Crvenom zvezdom. Posle toga ga čeka najmanje šest meseci oporavka, da bi se, ako sve prođe u redu, na teren vratio na letnjim pripremama. Na istom mestu su operisani nekadašnji napadači crno-belih Marko Šćepović i Eduardo Pašeko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari