Dve dobre vesti za aktere preksutrašnjeg derbija 24. kola fudbalskog prvenstva Srbije. Crvena zvezda na jednom od najtežih gostovanja ipak može da računa na važnog i iskusnog prvotimca Miloša Ninkovića, dok će domaćin meča Novi Pazar beogradske crveno-bele ipak dočekati pred punim tribinama.


Dodatni lekarski pregledi potvrdili su da povreda nosa letošnjeg povratnika u naš klupski fudbal, u prošlonedeljnoj pobedi nad Čukaričkim, nije težeg karaktera i da organizator igre vodećeg superligaškog tima može da se stavi na raspolaganje treneru Slaviši Stojanoviću u duelu s ekipom koja juri istorijski izalazak u Evropu. Nekadašnji A reprezentativac ima dve opcije, a samo do njega zavisi da li će na teren sa specijalnom maskom, koja ga je ne tako davno štitila posle jedne druge, komplikovanije ozlede glave, ili će duel početi bez dodatne opreme.

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije je već presekla i jučerašnjim odlaganjem izricanjem kazni odgovornima za incidente na tribinama stadiona u Kruševcu, između Napretka i Novog Pazara, dozvolila da se naredni susret u gradu na Jošanici igra pred navijačima.

– Koristim priliku da apelujem na navijače Novog Pazara da se korektno ponašaju tom prilikom, kao i na svakoj narednoj utakmici, jer ih podsećam da je FK Novi Pazar, zbog loše organizacije utakmice, pod uslovnom kaznom izricanja zabrane prisustva navijača na dve utakmice i koja će u slučaju ponavljanja incidenta odmah biti aktivirana – poručio je i podsetio predsednik Disciplinske komisije FSS Slobodan Pajović, u iščekivanju tzv. dopunskih izjava čelnika FK Novi Pazar, čijim fanovima je opet zabranjeno putovanje na gostujuće terene.

Licenca na „tapetu“

Na sinoćnjoj, redovnoj sednici Upravnog odbora Crvene zvezde glavna tema trebalo je da bude dobijanje licence za evropska takmičenja, odnosno oštro upozorenje UEFA da neće više tolerisati neistinito prikazivanje dugova prema igračima, zaposlenima i drugim klubovima, odnosno stalno odlaganje izvršenja finansijskih obaveza u (nezvanično) iznosu od pet miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari